עוגת גבינה בנופי – מתכון שווה לחג השבועות | השף הלבן

עוגת גבינה בנופי

מרשימה, וגם לא פחות טעימה: עוגת גבינה בהשראת קינוח הבנופי האהוב עם ריבת חלב, בננות וקצפת. מתכון נפלא של נטלי לוין ששווה לנסות בחג השבועות הקרוב

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה בנופי
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 8-10:

לבסיס:
  • 200 גרם ביסקוויטים טחונים לאבקה
  • 100 גרם חמאת תנובה מומסת
למלית:
  • 1 גביע (850 גרם) בלילה להכנת עוגת גבינה השף הלבן
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 5 ביצים L
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
  • 2 בננות קטנות, קלופות ופרוסות בעובי 1/2 ס"מ
לציפוי:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
  • 2 כפות אבקת סוכר
לקישוט:
  • 1/2 כוס ריבת חלב
  • 1 בננה קלופה, חתוכה לפרוסות
  • 1 כפית קינמון טחון
גודל תבנית: תבנית טארט בקוטר 22-24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    הבסיס: מחממים תנור ל-170 מעלות. מערבבים בקערה ביסקוויטים וחמאה. מעבירים את תערובת הפירורים לתחתית התבנית ומהדקים לבסיס אחיד ודק. מצננים את הבסיס במקפיא כ-15 דקות. אופים במשך כ-8 דקות עד הזהבה קלה. מצננים בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    המלית: מערבבים בקערה בלילה להכנת עוגת גבינה, סוכר, וניל ומלח בעזרת מטרפה ידנית לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבוב בין הוספה להוספה. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שאחיד. מסדרים פרוסות בננה על גבי בסיס הביסקוויטים הקר בשכבה אחידה וצפופה. יוצקים על גבי הבננות בעדינות את תערובת הגבינה. אופים את העוגה כ- 70-90 דקות (תלוי בעוצמת התנור) או עד שהיא תפוחה, זהובה ומעט רוטטת במרכזה. מצננים את העוגה לחלוטין בטמפרטורת החדר. מכסים בניילון נצמד, מעבירים לצינון במקרר למשך לילה ומחלצים מהתבנית.

    טיימר מופעל
    01:30:00
  • 03.

    הציפוי וההרכבה: בקערת מערבל עם וו הקצפה מקציפים שמנת להקצפה ואבקת סוכר לקצפת יציבה. מורחים את פני העוגה בריבת חלב, מסדרים מעל פרוסות בננה, מורחים את הקצפת, בוזקים מעט קינמון טחון ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(6)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.