עוגת אגוואט פיטפיט (גבינה מגובשת) אתיופית
עוגת אגוואט פיטפיט (גבינה מגובשת) אתיופית, עוגת גבינה אתיופית

המרכיבים ל תבנית בקוטר 24 ס"מ:
- 250 גרם חמאה תנובה
- 1 שמנת לבישול 15% השף הלבן
- 2 כפות דבש
- 1 כף סילאן
- 1 כפית סודה לשתייה
- 2 כוסות קמח שיפון מלא
- 2 כוסות קמח לבן
- 200 גרם שוקולד לבן
- 2 שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- 6 כוסות חלב 3% תנובה
- 1 גביע קוטג' 5% תנובה
- 1 גביע גיל תנובה
- 1 גביע שמנת חמוצה 15% תנובה
- מיץ מחצי לימון
- 200 גרם גבינת פרומעז תנובה
- 2 שמנת הקצפה 38% השף הלבן
- 8 כפות גדושות אינסטנד פודינג וניל
- 6 כפות סוכר לבן
- רבע כוס חלב 3% תנובה
- 1 כף גרדת קליפת לימון
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת דאבו קולו (עוגיות "לחם מסע") :
-
02.
מערבבים את כל המצרכים לבצק . מחלקים ל-4 חלקים . מכל חלק יוצרים "נקניק" של בצק . פורסים את הבצק ויוצרים מהפרוסות כדורים של בצק . משטחים מעט את הכדורים ואופים להזהבה (אפייה מהירה של 8-10 דקות). להכנת אגוואט פיטפיט (גבינה מגובשת):
טיימר מופעל
-
03.
מערבבים בסיר את כל המצרכים ומבשלים על אש קטנה (עד רתיחה) במהלך הבישול נוצרת גבינה שצפה למעלה (למטה נוצרים מי גבינה) . בכל פעם שצפה גבינה מרימיםאותה עם כף מחוררת ומעבירים לקערה . ממשיכים בתהליך עד שהתערובת תגיע לרתיחה ובסיר ישארו רק מי גבינה (שומרים עליהם , בהמשך יש טיפ לניצול מי הגבינה) . להכנת קרם העוגה :
-
04.
מקציפים שמנת ואינסטנד פודינג בקערה אחרת מקציפיפ את האגוואט פיטפיט (הגבינה שהוצאנו מהסיר) עם הסוכר , החלב , הפרומעז וגרדת הלימון מערבבים הכל בתנועות קיפול. להכנת הגרנאש :
-
05.
ממיסים את המצרכים על אש נמוכה עד כמעט רתיחה. להרכבת העוגה :
-
06.
מניחיםבתחתית התבנית עוגיות דאבו קולו (לחם מסע) בצפיפות ויוצקים עליהם מחצית מהגרנאש
-
07.
מכניסים שני שליש מקרם העוגה לשקית זילוף . מזלפים חצי מהשקית ספירלה של קרם .
-
08.
מפוררים עוגיות דאבו קולו (לחם מסע) לשיכבה אחידה ומזלפים מעל ספירלה את שאר הקרם מהשקית זילוף .
-
09.
מפוררים עוד עוגיות דאבו קולו (לחם מסע) לשיכבה אחידה .
-
10.
נשאר שליש מהקרם וחצי מהגרנאש . עכשיו מערבבים אותם בתנועות קיפול ומזלפים ספיראלה שתהיה גם הקישוט של העוגה
-
11.
מכסים בניילון ניצמד ומצננים במקרר למשך 12 שעות לפחות . טיפ : לחם משאריות מי גבינה . נשארו מי גבינה . מחממים אותם מעט (למגע יד נעים) . מוסיפים 2 כפות מלח 2 כפות סוכר 2 כפות שמן 2 כפות שמרים יבשים וקילו קמח . לשים בצק ומתפיחים עד שיכפיל את הנפח . מחלקים לארבעה כדורי בצק ואופים להשחמה . יוצא לחם עשיר בחלבונים .