קאפקייקס עוגת גבינה לימונית עם תות לפינוק אישי | השף הלבן

מתכון לקאפקייקס עוגת גבינה לימונית עם תות

שילוב מנצח – עוגת לימון בחושה, מלית גבינת־שמנת בטעם וניל ותותי שדה טריים בעוגה אישית מפתה

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לקאפקייקס עוגת גבינה לימונית עם תות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 8 עוגות אישיות:

לתערובת הגבינה:
  • ½ גביע (110 גרם) גבינת "נפוליאון" בטעם טבעי 25%
  • 2 שקיקי סוכר וניל
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות מידה מחוקות אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 2 כפות ביצה טרופה (לוקחים מהביצים הטרופות של תערובת העוגה)
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 12 תותים אדומים בינוניים־גדולים
לתערובת העוגה:
  • 80 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מלימון בינוני
  • 2 ביצים גדולות טרופות (פחות 2 הכפות שנלקחו לתערובת הגבינה)
  • ¾ כוס (95 גרם) קמח
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ½1 כפות (45 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים תבנית מאפינס מסיליקון (8 שקעים, 6 ס"מ קוטר, 4-

  • 02.

    5 ס"מ עומק) או 8 גביעי מאפינס חד־פעמיים מנייר. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) כשתבנית מתכת שטוחה גדולה מושחלת במדף האמצעי.

  • 03.

    מכינים את תערובת הגבינה. מערבבים יחד בקערה גבינה, סוכר וניל, סוכר, אבקת פודינג, 2 כפות ביצה טרופה ומיץ לימון. טורפים לתערובת חלקה. רוחצים את התותים ומייבשים אותם. מסירים את העוקצים. חוצים 4 תותים לאורכם, ומשאירים את השאר שלמים.

  • 04.

    מכינים את תערובת העוגה. בקערה בינונית מערבלים יחד חמאה, סוכר וקליפת לימון במשך 5 דקות. מוסיפים את הביצים הטרופות, חצי כמות בכל פעם, ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים מיץ לימון, ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מחלקים את תערובת העוגה בין השקעים שבתבנית או בין גביעי הנייר, ומשטחים בעזרת כפית. משקיעים חצי תות במרכז תערובת העוגה שבכל גביע - הצד החתוך כלפי מעלה. מחלקים את תערובת הגבינה בין השקעים (כ־2 כפות מידה בכל שקע). משקיעים תות שלם עד חצי גובהו במרכז כל עוגה - צד העוקץ כלפי מטה (התותים צריכים לבלוט מתוך התערובת).

  • 06.

    מניחים את תבנית הסיליקון או את גביעי הנייר על התבנית החמה שבתנור, ואופים במשך 10 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני נמוך (160 מעלות), ואופים במשך 15 דקות נוספות, או עד שקיסם שננעץ סמוך למרכז העוגה יוצא כמעט נקי. מוציאים את העוגות מהתנור ומצננים - אם אופים את העוגות בתבנית סיליקון, מחלצים אותן בזהירות מתוך השקעים אחרי 20 דקות צינון ומעבירים לרשת מתכת להשלמת הצינון. אם אופים את העוגות בגביעי נייר, אפשר להשאיר אותן בתוך הגביעים. טיפ: אם אחסנתם את העוגות במקרר (בכלי מכוסה, כמובן), כדאי לחמם אותן במיקרוגל במשך 10 שניות (ליחידה) לפני ההגשה, כדי להחזיר לבסיס את המרקם הרך.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(611)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.