עוגות גבינה יפיפיה בציפוי תות שדה וקרם פרש | השף הלבן

מתכון לעוגות גבינה יפיפיה בציפוי תות שדה וקרם פרש

עוגות גבינה יפהפיות בטעם נפלא שתהוונה שיא באירוח בסוכה

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגות גבינה יפיפיה בציפוי תות שדה וקרם פרש
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל2 עוגות בקוטר 20 ס"מ - 16 מנות:

  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת "נפוליאון" 25% בטעם טבעי
  • 500 גרם גבינה לבנה "תנובה" 5% שומן
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה "תנובה" 15%
  • ½1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 3 כפות קמח
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 5 ביצים גדולות, מופרדות
לציפוי התות:
  • ½ כפית ג'לטין + 1 כף מים
  • 1 שקית (300 גרם) תותי שדה מוקפאים "סנפרוסט"
  • 6 כפות סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 3 גבעולי נענע טריים
  • 2 כפות קורנפלור
  • 4 כפות מים
לזילוף:
  • 1 גביע קרם פרש
  • 2 כפות אבקת סוכר
גודל תבנית: שתי תבניות בקוטר 20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום של 150 מעלות בתוכנית רגילה (לא טורבו). מכינים 2 תבניות בקוטר 20 ס"מ (אפשר תבניות חד־פעמיות מנייר).

  • 02.

    בקערה גדולה שמים גבינות, שמנת, 1 כוס סוכר, תמצית וניל, מיץ לימון, קמח, קורנפלור, אבקת אפיה וחלמונים. מערבלים עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה מאוד.

  • 03.

    קערה שנייה מקציפים את החלבונים לקצף רך. מוסיפים בהדרגה את ½ כוס הסוכר הנותרת תוך הקצפה. מקפלים את הקצף לתוך תערובת הגבינות. מחלקים את התערובת הגבינה בין התבניות. מניחים את התבניות על תבנית שטוחה גדולה שמושחלת במדף השני מלמטה, ואופים במשך 60-50 דקות, עד שמרכז העוגות יציב למגע. מוציאים מהתנור, מצננים ומקררים במשך לילה (מכסים היטב את העוגות כדי שלא יספגו ריחות מהמקרר).

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 04.

    מכינים את הציפוי. מרככים את הג'לטין בכף מים בקערית קטנה. חותכים את התותים הקפואים לקוביות של

  • 05.

    5 ס"מ ומעבירים לסיר. מוסיפים סוכר, מיץ לימון ונענע ומערבבים מעל להבה בינונית עד שהסוכר נמס והתערובת מגיעה לרתיחה עדינה. מוציאים את גבעולי הנענע מהסיר. בוללים את הקורנפלור במים ובוחשים לתוך תערובת התותים. מערבבים בזהירות מעל להבה נמוכה עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש. ממיסים את הג'לטין במיקרוגל (15 שניות), מערבבים היטב ובוחשים לתוך תערובת התותים. מניחים לתערובת להצטנן.

  • 06.

    טורפים את הקרם פרש עם אבקת הסוכר. מעבירים את התערובת לשקיק זילוף עם צנתר חלק בינוני. מזלפים מעגל של תלוליות עגולות צפופות על שולי כל עוגה - מקפידים שיגעו זו בזו כדי ליצור "גדר" שתחזיק את ציפוי התותים. ממלאים את מעגלי הקרם פרש בתערובת התותים. מחזירים את העוגות למקרר לשעתיים לפחות או עד שציפוי התותים מתייצב.

הכנת? כאן מדרגים
(14)