כיסוני גבינה (קרעפלך עם גבינה)
כיסוני גבינה
המרכיבים ל6 יחידות:
- 2 כוסות קמח רגיל
- 2 ביצים
- 0.25 כפית מלח
- 0.33 כוס מים
- 250 גרם גבינת כנען
- 3 שקיות סוכר וניל
- 1 ביצה
- שמנת חמוצה
- סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים יחד את חומרי הבצק ורק 2/3 מכמות המים.
-
02.
מוסיפים עוד מים לפי הצורך עד שמתקבל בצק גמיש וחלק. מכסים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה במקרר.
-
03.
מערבבים את כל חומרי המלית.
-
04.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח. קורצים עיגולים בעזרת כוס בקוטר של 7-8 ס"מ.
-
05.
שמים כפית מהמלית במרכז כל עיגול וסוגרים כל עיגול לחצי. מהדקים היטב בעזרת האצבעות.
-
06.
עיצוב הכיסונים: שמים את שתי הפינות שהתקבלו זו על זו ומהדקים יחד.
-
07.
את שאריות הבצק לשים ומרדדים שוב.
-
08.
מרתיחים מים עם קצת מלח בסיר רחב. כשהמים רותחים מכניסים את הקרפלך בזהירות לסיר.
-
09.
מאחר ויש להם נטייה לשקוע, יש לשחררם בעזרת כף עץ על מנת שיוכלו לשחות בחופשיות בסיר, ולבסוף לצוף.
-
10.
לאחר בישול של כ-12-15 דקות להוציא את הקרפלך בעזרת כף מחוררת ולשים במסננת.
טיימר מופעל
-
11.
כשכל המים נזלו מטה, אפשר להעביר לקערה ולערבב עם קצת חמאה על מנת שלא ידבקו.
-
12.
להגיש את המקסימים האילו זרויים בסוכר ועם כף שמנת חמוצה על יד.