עוגת סולת בחושה עם דובדנים | השף הלבן

עוגת סולת בחושה עם דובדבנים

עוגה ביתית נפלאה, רכה ועסיסית בצבעי לבן-אדום. ההכנה קלילה: מערבבים במזלג – עם קצת השקעה בגלעון הדובדבנים (ההשקעה משתלמת!). קיימת גם אופציה ללא לקטוז

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגה בחושה עם סולת ודובדבנים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 12:

  • 2 כוסות דובדבנים טריים או קפואים "סנפרוסט"
  • 3 כפות סוכר
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס משקה שקדים או סויה "תנובה ALTERNATIVE" או חלב "תנובה"
  • 2/3 כוס סוכר
  • 2 כפיות גרידת קליפת לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס סולת
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • 3/4 כוס קמח
גודל תבנית: תבנית בקוטר 26-24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית. מערבבים דובדבנים ו-2 כפות סוכר.

  • 02.

    טורפים בקערה ביצים. מוסיפים שמן, משקה שקדים/סויה, סוכר, גרידת לימון ווניל וטורפים. מוסיפים סולת, אבקת אפיה ומלח וטורפים. מוסיפים קמח ומערבבים עד קבלת עיסה אחידה ולא יותר (נמנעים מערבוב יתר).

  • 03.

    מפזרים 1/4 מכמות הדובדבנים בתבנית, עליהם יוצקים כ 1/3 עיסה. על העיסה מפזרים עוד 1/4 מהדובדבנים, עליהם 1/3 עיסה ושוב 1/4 דובדנים, 1/3 עיסה ומסימים ב 1/4 דובדבנים.

  • 04.

    אופים כ-35-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(68)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.