עוגת סולת בחושה עם דובדנים | השף הלבן

עוגת סולת בחושה עם דובדבנים

עוגה ביתית נפלאה, רכה ועסיסית בצבעי לבן-אדום. ההכנה קלילה: מערבבים במזלג – עם קצת השקעה בגלעון הדובדבנים (ההשקעה משתלמת!). קיימת גם אופציה ללא לקטוז

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגה בחושה עם סולת ודובדבנים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל12:

  • 2 כוסות דובדבנים טריים או קפואים "סנפרוסט"
  • 3 כפות סוכר
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס משקה שקדים או סויה "תנובה ALTERNATIVE" או חלב "תנובה"
  • 2/3 כוס סוכר
  • 2 כפיות גרידת קליפת לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס סולת
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • 3/4 כוס קמח
גודל תבנית: תבנית בקוטר 26-24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית. מערבבים דובדבנים ו-2 כפות סוכר.

  • 02.

    טורפים בקערה ביצים. מוסיפים שמן, משקה שקדים/סויה, סוכר, גרידת לימון ווניל וטורפים. מוסיפים סולת, אבקת אפיה ומלח וטורפים. מוסיפים קמח ומערבבים עד קבלת עיסה אחידה ולא יותר (נמנעים מערבוב יתר).

  • 03.

    מפזרים 1/4 מכמות הדובדבנים בתבנית, עליהם יוצקים כ 1/3 עיסה. על העיסה מפזרים עוד 1/4 מהדובדבנים, עליהם 1/3 עיסה ושוב 1/4 דובדנים, 1/3 עיסה ומסימים ב 1/4 דובדבנים.

  • 04.

    אופים כ-35-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(67)