עוגת סולת בחושה עם דובדבנים
עוגה ביתית נפלאה, רכה ועסיסית בצבעי לבן-אדום. ההכנה קלילה: מערבבים במזלג – עם קצת השקעה בגלעון הדובדבנים (ההשקעה משתלמת!). קיימת גם אופציה ללא לקטוז

המרכיבים ל 12:
- 2 כוסות דובדבנים טריים או קפואים "סנפרוסט"
 - 3 כפות סוכר
 - 3 ביצים
 - 1/2 כוס שמן
 - 1/2 כוס משקה שקדים או סויה "תנובה ALTERNATIVE" או חלב "תנובה"
 - 2/3 כוס סוכר
 - 2 כפיות גרידת קליפת לימון
 - 1 כפית תמצית וניל
 - 3/4 כוס סולת
 - 1 שקית אבקת אפיה
 - קורט מלח
 - 3/4 כוס קמח
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית. מערבבים דובדבנים ו-2 כפות סוכר.
 - 
								02.
								
טורפים בקערה ביצים. מוסיפים שמן, משקה שקדים/סויה, סוכר, גרידת לימון ווניל וטורפים. מוסיפים סולת, אבקת אפיה ומלח וטורפים. מוסיפים קמח ומערבבים עד קבלת עיסה אחידה ולא יותר (נמנעים מערבוב יתר).
 - 
								03.
								
מפזרים 1/4 מכמות הדובדבנים בתבנית, עליהם יוצקים כ 1/3 עיסה. על העיסה מפזרים עוד 1/4 מהדובדבנים, עליהם 1/3 עיסה ושוב 1/4 דובדנים, 1/3 עיסה ומסימים ב 1/4 דובדבנים.
 - 
								04.
								
אופים כ-35-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
טיימר מופעל
 
									

