עוגת הדרים ואגוזי מלך
עוגה בחושה בטעמי תפוז, לימון, מי פריחת הדרים ואגוזי מלך, רכה וקראנצ'ית גם יחד. קמח התירס אחראי למרקם המיוחד.
המרכיבים ל12:
- 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר + 5 גרם נוספים לשימון התבנית
- 1 כוס + 3 כפות (235 גרם) סוכר
- קליפה מגוררת מתפוז גדול
- קליפה מגוררת מלימון גדול
- 2 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפיות מי פריחת הדרים
- ½ כוס (60 גרם) קמח תירס דק (לא פולנטה)
- ½1 כוסות (185 גרם) קמח לבן רב־תכליתי
- 2 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה "של פעם" 27%
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 3 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי
- 75 גרם אגוזי מלך קצוצים + 6-5 חצאי אגוז לעיטור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום של 170 מעלות. משמנים היטב תבנית מוארכת עמוקה 10x30 ס"מ ב־5 גרם חמאה, ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה.
-
02.
מערבלים את החמאה עם הסוכר ועם הקליפות המגוררות במשך 5-4 דקות לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם, ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים גם את תמצית הווניל ואת מי פריחת ההדרים.
טיימר מופעל
-
03.
מנפים יחד קמח תירס, קמח לבן, אבקת אפייה ומלח ומוסיפים לתערובת החמאה והביצים. מוסיפים שמנת חמוצה, מיץ לימון ומיץ תפוזים, ומערבלים בקיצור - רק עד שהתערובת כמעט אחידה. מוסיפים את האגוזים הקצוצים, מקפלים אותם לתוך התערובת במרית ותוך כדי כך גם משלימים את ערבוב תערובת העוגה.
-
04.
מעבירים את התערובת לתבנית המוכנה ומחליקים את פניה. מגררים (רצוי על מגררת מיקרופלן) 3-2 חצאי אגוז על פני תערובת העוגה. שוברים את השאר לחתיכות בגודל בינוני ומפזרים על הפירורים המגוררים. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 55-50 דקות, עד שפני העוגה זהובים־שחומים ומרכז העוגה קפיצי למגע. מצננים כשעה בתבנית. מחלצים את העוגה מהתבנית, ומעבירים לרשת מתכת להשלמת הצינון. .
טיימר מופעל