עוגת הדרים ואגוזי מלך | השף הלבן

עוגת הדרים ואגוזי מלך

עוגה בחושה בטעמי תפוז, לימון, מי פריחת הדרים ואגוזי מלך, רכה וקראנצ'ית גם יחד. קמח התירס אחראי למרקם המיוחד.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת הדרים ואגוזי מלך
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל12:

  • 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר + 5 גרם נוספים לשימון התבנית
  • 1 כוס + 3 כפות (235 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מתפוז גדול
  • קליפה מגוררת מלימון גדול
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפיות מי פריחת הדרים
  • ½ כוס (60 גרם) קמח תירס דק (לא פולנטה)
  • ½1 כוסות (185 גרם) קמח לבן רב־תכליתי
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה "של פעם" 27%
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 3 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 75 גרם אגוזי מלך קצוצים + 6-5 חצאי אגוז לעיטור
גודל תבנית: תבנית מוארכת 10x30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום של 170 מעלות. משמנים היטב תבנית מוארכת עמוקה 10x30 ס"מ ב־5 גרם חמאה, ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה.

  • 02.

    מערבלים את החמאה עם הסוכר ועם הקליפות המגוררות במשך 5-4 דקות לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם, ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים גם את תמצית הווניל ואת מי פריחת ההדרים.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 03.

    מנפים יחד קמח תירס, קמח לבן, אבקת אפייה ומלח ומוסיפים לתערובת החמאה והביצים. מוסיפים שמנת חמוצה, מיץ לימון ומיץ תפוזים, ומערבלים בקיצור - רק עד שהתערובת כמעט אחידה. מוסיפים את האגוזים הקצוצים, מקפלים אותם לתוך התערובת במרית ותוך כדי כך גם משלימים את ערבוב תערובת העוגה.

  • 04.

    מעבירים את התערובת לתבנית המוכנה ומחליקים את פניה. מגררים (רצוי על מגררת מיקרופלן) 3-2 חצאי אגוז על פני תערובת העוגה. שוברים את השאר לחתיכות בגודל בינוני ומפזרים על הפירורים המגוררים. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 55-50 דקות, עד שפני העוגה זהובים־שחומים ומרכז העוגה קפיצי למגע. מצננים כשעה בתבנית. מחלצים את העוגה מהתבנית, ומעבירים לרשת מתכת להשלמת הצינון. .

    טיימר מופעל
    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)