עוגת בננות ופטל | השף הלבן

עוגת בננות ופטל

עוגת פירות משגעת שמתאימה גם לרגישים לחלב

מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת בננות ופטל
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 12:

  • 1 כוס (200 גרם) סוכר + 2 כפות לזרייה בתבנית
  • 2 שקיקים סוכר וניל
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • ¼ כוס (60 מ"ל) שמן (רצוי תירס או חמניות)
  • ¼ כוס שמן קוקוס מכבישה קרה
  • 2 בננות בשלות גדולות מגוררות על מגררת גסה
  • 3 ביצים בינוניות
  • 1 כוס (125 גרם) קמח לבן
  • 1 כוס + 2 כפות (140 גרם) קמח כוסמין
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • ¾ כוס (180 מ"ל) קצפת צמחית במתיקות מעודנת מסדרת "השף הלבן"
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 150 גרם פטל שחור מוקפא "סנפרוסט"
לזיגוג הוורוד:
  • 3-2 כפיות מיץ לימון
  • 3-2 יחידות פטל שחור
  • כ־½ כוס אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית טבעת בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים היטב תבנית טבעת בקוטר 24 ס"מ וזורים סוכר 2 כפות סוכר על דופנותיה , כולל הארובה. שופכים את העודפים לכיור. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו).

  • 02.

    מערבלים יחד בקערה 1 כוס סוכר, סוכר וניל, קליפת לימון, שמנים ובננות מגוררות במשך 2 דקות. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם - ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמחים, אבקת אפייה ומלח, מוסיפים שמנת ומיץ לימון ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    יוצקים חצי מכמות התערובת לתבנית, וזורים עליה חצי מכמות הפטל. משקיעים את חתיכות הפטל לתוך תערובת העוגה בחוד סכין. יוצקים את תערובת העוגה הנותרת, מפזרים את הפטל הנותר ומשקיעים לתוך התבליל. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 50 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מצננים בתבנית כשעה לפני שהופכים את העוגה על רשת להשלמת הצינון. מעבירים למגש.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 04.

    להכנת הזיגוג הוורוד, מנפים את אבקת הסוכר לקערית. מועכים את הפטל עם מיץ הלימון כדי למצות את הצבע. מסננים את התערובת ומוסיפים מהנוזל הארגמני לאבקת הסוכר בהדרגה, תוך ערבוב, עד שמקבלים תערובת בסמיכות מתאימה לזילוף. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים כמה טיפות מים כדי להגיע לסמיכות הרצויה. מעבירים לשקיק זילוף, ומזלפים פסים על העוגה. משהים להתקשות. העוגה במיטבה ביום האפייה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.