עוגת בחושה עם קרמל ואגוזי פקאן
עוגה בחושה חמאתית ועשירה עם אגוזי פקאן וטופי קרמל שמעניק לה טעם עשיר ומתוק

המרכיבים ל 3 תבניות אינגליש קייק:
- 150 גרם סוכר
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% מסדרת השף הבלן
- 1/2 חבילה (סה"כ 50 גרם) חמאה
- 2 חבילות (סה"כ 200 גרם) חמאה רכה
- 140 גרם סוכר
- 3 ביצים
- 350 גרם קמח
- 10 גרם אבקת אפיה
- 5 גרם סודה לשתייה
- קורט מלח
- 170 מ"ל רוויון
- 80 מ"ל חלב
- 100 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה: הכנת הטופי קרמל
-
02.
ממיסים סוכר עם 5 כפות מים עד לקבלת קרמל זהוב.
-
03.
מרתיחים שמנת מתוקה עם קמצוץ מלח, יוצקים לתוך הקרמל בהדרגה ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
-
04.
בוחשים פנימה חמאה ומסירים מהאש. מצננים קלות. להכנת העוגה
-
05.
מקציפים חמאה וסוכר לקציפה תפוחה ואוורירית.
-
06.
מוסיפים ביצים, אחת – אחת, עד שהן נבלעות בתערובת.
-
07.
מערבבים חלב ורוויון.
-
08.
מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
-
09.
מוסיפים לסירוגין (תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה) את שתי התערובות אל קציפת החמאה, עד לקבלת תערובת אחידה.
-
10.
בוחשים ½ מהטופי אל תוך בלילת העוגה יחד עם האגוזים.
-
11.
מיתר הקרמל יוצרים כמה "שלוליות" עם כף מעל העוגה ומערבבים קלות בסכין ליצירת מראה שיש.
-
12.
אופים בתנור בחום של 170-180 מעלות למשך כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
טיימר מופעל