עוגת אסיף פירות
עוגה בחושה נפלאה שאוספת לתוכה פירות של סתיו: אגס, נקטרינות, ליים – וגם פטל שחור (קפוא) לתוספת צבע וטעם.
המרכיבים ל8:
- 4 אגסים גדולים בשלים
- 5-4 כפות מיץ ליים סחוט טרי
- 2 נקטרינות צהובות גדולות
- 200 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
- קליפה מגוררת משלושה לימוני ליים קטנים או משניים גדולים
- 1 כפית שורש זנגביל טרי (מקולף) מגורר
- 1 כוס (200 גרם) + ¼ כוס (50 גרם) סוכר
- 4 ביצים גדולות
- 2 כוסות (250 גרם) קמח
- 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1 כף סולת
- 100 גרם פטל שחור מוקפא
- 2 כפות ריבת משמש חלקה לזיגוג (לא הכרחי)
הוראות הכנה:
-
01.
קולפים את האגסים, חותכים לרבעים, מסלקים את הליבה וחותכים כל רבע לשני פלחים. מקפיצים את פלחי האגסים בכף מיץ ליים. חוצים ומגלענים את הנקטרינות, וחותכים כל חצי ל־6 פלחים.
-
02.
מרפדים תחתית תבנית קפיצית בנייר אפייה. משמנים את הדפנות בחמאה, וזורים עליהן סוכר. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתוכנית טורבו).
-
03.
בקערה גדולה מערבבים יחד חמאה, קליפת ליים, זנגביל מגורר וכוס סוכר במשך 4-3 דקות לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם - ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, מוסיפים 3 כפות מיץ ליים, ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה (ערבול יתר פוגם במרקם).
טיימר מופעל
-
04.
מורחים חצי מתערובת העוגה על תחתית התבנית. מערבבים את רבע כוס הסוכר עם הסולת, וזורים שליש מהכמות על תערובת העוגה. מסדרים חצי מכמות פלחי הפירות על תערובת העוגה ומפזרים ביניהם חצי מכמות הפטל. זורים על הפירות שליש נוסף מתערובת הסוכר והסולת. מורחים על הפירות את שארית תערובת העוגה, וזורים עליה את שארית תערובת הסוכר והסולת. מסדרים את הפירות הנותרים על הבצק. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 65-60 דקות, עד שפני העוגה משחימים וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש.
טיימר מופעל
-
05.
מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים. אם רוצים לזגג את העוגה, מחממים את ריבת המשמש עם כף מיץ הליים החמישית, ומברישים בתערובת את פני העוגה בעודה חמה.