סחלב בטעם אגוזי לוז | השף הלבן

סחלב בטעם אגוזי לוז

הודיעו בתחזית על סערה מתקרבת? אפשר להנות מזה – סחלב חם הוא אחד מתענוגות החורף, וזה שלנו טעים במיוחד בזכות משקה החלב בטעם אגוזי לוז.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סחלב בטעם אגוזי לוז
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 2:

  • 2 כוסות (500 מ"ל) משקה חלב בטעם אגוזי לוז תנובה
  • 5 כפות אבקה להכנת סחלב
  • סוכר או ממתיק לפי הטעם (לא הכרחי, גם משקה החלב וגם אבקת הסחלב מכילים סוכר)
  • אגוזי לוז (אילסרים) קלויים קצוצים ופתיתי קוקוס קלוי לעיטור

הוראות הכנה:

  • 01.

    יוצקים ½1 כוסות משקה חלב בטעם אגוזי לוז לסיר בעל תחתית כבדה, ומחממים מעל להבה נמוכה - משגיחים על החלב שלא ייחרך או יגלוש.

  • 02.

    בוללים את אבקת הסחלב במשקה החלב הנותר. בוחשים את התערובת לתוך משקה החלב החם, ומערבבים בהתמדה במשך 3-2 דקות מעל להבה בינונית עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה. מסירים מהאש - מי שמעדיף סחלב מתוק יותר יכול להוסיף בשלב זה סוכר או ממתיק ולערבב היטב.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    יוצקים את הסחלב החם לכוסות, מעטרים באגוזים קצוצים ובפתיתי קוקוס קלויים ומגישים מיד.טיפ: הסחלב נפלא גם כקינוח קר. מחלקים את הסחלב החם בין 4 קעריות או גביעי קינוח, מעטרים, מצננים ומקררים. הסחלב מסמיך ומתייצב ומקבל מרקם של פודינג.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.