מתכון אפוגטו | השף הלבן

אפוגטו

גלידה ביתית המוגשת עם אספרסו חם

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אפוגטו

המרכיבים ל מנות 8:

  • 4 חלמונים
  • 120 גרם סוכר
  • 125 מ"ל חלב תנובה
  • 2 כפיות משחת וניל
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32% או 38% של השף הלבן
  • 8 מנות אספרסו

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים בקערה את החלמונים והסוכר.

  • 02.

    מחממים חלב עם משחת וניל ומביאים לסף רתיחה. מורידים מהאש.

  • 03.

    מוסיפים לאט ותוך כדי טריפה את החלב החם לתערובת החלמונים.

  • 04.

    מחזירים את התערובת לסיר ומחממים על אש נמוכה בבחישה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה מעט.

  • 05.

    מורידם מהאש, מסננים ומצננים מעט..

  • 06.

    מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת ומאחדים את התערובות.

  • 07.

    מכניסים לקופסא אטומה ומקפיאים מספר שעות.

  • 08.

    הגשה:מניחים בכוס עיגול מהגלידה שהכנו יווצקים מעל מנת אספרסו חמה.

הכנת? כאן מדרגים
(45)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.