אפוגטו
גלידה ביתית המוגשת עם אספרסו חם
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל מנות 8:
- 4 חלמונים
- 120 גרם סוכר
- 125 מ"ל חלב תנובה
- 2 כפיות משחת וניל
- 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32% או 38% של השף הלבן
- 8 מנות אספרסו
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערה את החלמונים והסוכר.
-
02.
מחממים חלב עם משחת וניל ומביאים לסף רתיחה. מורידים מהאש.
-
03.
מוסיפים לאט ותוך כדי טריפה את החלב החם לתערובת החלמונים.
-
04.
מחזירים את התערובת לסיר ומחממים על אש נמוכה בבחישה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה מעט.
-
05.
מורידם מהאש, מסננים ומצננים מעט..
-
06.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת ומאחדים את התערובות.
-
07.
מכניסים לקופסא אטומה ומקפיאים מספר שעות.
-
08.
הגשה:מניחים בכוס עיגול מהגלידה שהכנו יווצקים מעל מנת אספרסו חמה.
הכנת? כאן מדרגים