שבלול גבינות ודלורית בקינמון
גרסה משודרגת וטעימה במיוחד לבורקס משפחתי
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
המרכיבים ל4-5:
- 1 חבילה עלי פילו "מעדנות", מופשרת על פי הוראות על האריזה
- 2 דלוריות בינוניות
- 1 כפית גדושה קינמון
- 4 כפות שקדים טחונים
- 200 גרם קוביות בולגרית 5% "פיראוס"
- 2 חלמונים
- 2 כפות פרורי לחם
- מלח
- פלפל
- 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- מלח
- פלפל
- 2 כפות קצח
- ביצה טרופה להברשה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל180 מעלות. חוצים את הדלורית ונפטרים מהזרעים. מניחים עם הצד החתוך כלפי מעלה על תבנית עם נייר פרגמנט. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומעבירים לתנור לצלייה של 40 דקות, עד לריכוך. מוציאים ומצננים. מרוקנים את בשר הדלורית לקערה ומועכים היטב. מוסיפים את הקינמון, שקדים, בולגרית, חלמונים, פרורי לחם, מלח ופלפל.
טיימר מופעל
-
02.
על משטח עבודה פורסים עלה פילו. מברישים בחמאה ומניחים 3-2 כפות מהמלית לאורך החלק התחתון של העלה. מגלגלים לרולדה. מגלגלים שום לצורת שבלול ומניחים על תבנית אפייה עם נייר פרגמנט. ממשיכים עם דף פילו נוסף, מגלגלים לרולדה, ומגלגלים סביב השבלול המרכזי שהכנו ממקודם. ממשיכים עד לסיום המלית. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל קצח. מעבירים לתנור מחומם מראש ל170 מעלות ל35 דקות, עד להזהבה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים