שבלולי קינמון מהירים מבצק יוגורט
תשכחו מכל מה שאתם יודעים על שבלולי קינמון: מתכון חדשני ומהיר של נטלי לוין לשבלולי קינמון משגעים שמכינים מבצק יוגורט ללא שמרים! מתכון חובה לאוהבי הסינבון

המרכיבים ל 8 יחידות:
- 2 ו-1/2 כוסות (350 גרם) קמח
- 2 כפות (20 גרם) סוכר
- 1 ו-¼ כפיות אבקת אפייה
- ½ כפית סודה לשתייה
- ½ כפית מלח
- 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט BIO 3% תנובה
- 1/2 כוס (125 מ"ל) חלב תנובה
- 25 גרם חמאה מומסת
- 25 גרם חמאה מומסת
- 2 כפות סוכר חום דמררה
- 1 כף קינמון טחון
- 25 גרם חמאה מומסת
- 3 כפות גדושות אבקת סוכר
- ½-1 כפית מים קרים
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה, מלח, יוגורט, חלב וחמאה מומסת ומערבלים במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק מעט דביק.
-
02.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומאחדים בידיים. הבצק אמור להיות רך ומעט דביק וזה בסדר.
-
03.
הרכבת המאפים: על משטח מקומח היטב מרדדים את הבצק למלבן בגודל כ-25 על 25 ס"מ ובעובי 1 ס"מ. מברישים בחמאה מומסת, מפזרים סוכר וקינמון בשכבה אחידה ומגלגלים לרולדה הדוקה. חותכים בעזרת סכין ל-8 שבלולים שווים ומניחים את השבלולים כשהחיתוך כלפי מעלה בתוך תבנית משומנת.
-
04.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומברישים את השבלולים בחמאה מומסת על חלקם העליון.
-
05.
אופים במשך 20-25 דקות או עד הזהבה יפה. מצננים בטמפרטורת החדר.
טיימר מופעל
-
06.
זיגוג: בקערה מערבבים יחד אבקת סוכר עם מים עד לקבלת מרקם של טחינה סמיכה. יוצקים את הציפוי על גבי השבלולים בצורה חופשית (בעזרת כפית) ומגישים לצד שמנת מתוקה מוקצפת.
-
07.
בתאבון!
הידעת?
הערות, הארות ותוספות:
השבלולים במיטבם ביום האפייה כאשר הם חמים וטריים. אפשר להקפיא אותם בכלי אטום עד חודש, אך חשוב לחמם לפני ההגשה.
אפשר לאפות את השבלולים בנפרד ולא כעוגה נתלשת. זמן האפייה יתקצר מעט.
אם רוצים, אפשר לזגג את השבלולים בסירופ סוכר לאחר האפייה (בדומה לעוגת שמרים).