קיורטוש ביתי
מאפה הדגל מהמטבח ההונגרי, התקבל בישראל באהבה גדולה, ועכשיו אפשר להכין גם בבית. משתמשים בקופסת שימורים פתוחה משני הצדדים כגליל כדי ליצור את הצורה המיוחדת
המרכיבים ל 4 מאפים:
- 1/2 גליל (450 גרם) בצק שמרים עלים "מעדנות", מופשר על פי הוראות היצרן
- 100 גרם חמאה מומסת
- 1/2 כוס (110 גרם) סוכר חום
- 2 כפות גדושות קינמון
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 1/2 כוס מים
הוראות הכנה:
-
01.
בעזרת גלגלת פיצה או סכין וסרגל חותכים יריעת בצק באורך 30 ס״מ ל-10 רצועות בעובי 3 ס״מ.
-
02.
מלפפים את רצועות הבצק בחפיפה ובצפיפות מסביב לקופסת השימורים.
-
03.
מברישים את הבצק בחמאה מומסת ומגלגלים בתערובת של סוכר חום וקינמון. באותו אופן מכינים שלושה מאפים נוספים.
-
04.
מתפיחים בטמפ' החדר כ-10 דקות ומחממים תנור ל-190 מעלות.
טיימר מופעל
-
05.
בינתיים מכינים סירופ: מבשלים סוכר ומים כ-5 דקות ברתיחה עד לקבלת סירופ סמיך. מצננים.
טיימר מופעל
-
06.
משחילים שיפוד לקופסת השימורים ומניחים על גבי תבנית אפייה גבוהה (כמו אינגליש קייק), כך שהבצק לא ייגע בדפנות.
-
07.
אופים 12-10 דקות או עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
08.
מצננים ומשחררים את הבצק בעזרת סכין. מברישים את הגליל במעט סירופ, כדי לשמור על עסיסיות המאפה ועל מראה מבריק.
-
09.
כלים: 4 קופסאות שימורים ריקות, שיפודי ברזל