פחזניות - קינוח מתוק ומופלא | השף הלבן

פחזניות

מתכון שינחה אתכם שלב אחר שלב בדרך אל הפחזניות המושלמות! פחזניות ביתיות ואישיות ממולאות בשמנת וקרם וניל בציפוי שוקולד מריר איכותי

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
פחזניות
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל8-10 יחידות:
לבצק:
  • ½ כוס קמח
  • 1 כפית סוכר
  • 2/3 כוס מים
  • 50 גרם חמאת "תנובה", חתוכה לקוביות
  • 2 ביצים
למילוי:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל) "השף הלבן"
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1-2 כפות סוכר
  • 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

  • 02.

    בקערה, מניחים את הקמח והסוכר ומערבבים היטב.

  • 03.

    בסיר בינוני מעל להבה בינונית, מניחים את המים והחמאה ובעזרת כף עץ מערבבים עד שהחמאה נמסה לחלוטין והמים מבעבעים. מסירים מיד מהאש ותוך כדי ערבוב מהיר (עם כף עץ או מיקסר ידני) מוסיפים את הקמח עד שמתקבל כדור בצק שנפרד מדפנות הסיר, פחות מדקה.

  • 04.

    מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשניה. מערבלים עד לקבלת בצק רך, חלק ומבריק.

  • 05.

    מניחים את נייר האפיה מתחת לברז מספר שניות. מנערים את עודף המים ומניחים בתבנית.

  • 06.

    בעזרת כף, מניחים בתבנית תלוליות של הבצק ומשאירים בינהן רווח של כ-3 ס"מ. אופים בתנור 10 דקות ולאחר מכן מעלים את הטמפרטורה ל-220 מעלות. אופים 15-20 דקות נוספות עד לפחזניות תפוחות, זהובות ופריכות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    דוקרים כל פחזנית בתחתיתה על מנת לאפשר לאדים להשתחרר ומניחים על רשת לצינון.

  • 08.

    מכינים את הקצפת: מניחים בקערה את השמנת המתוקה ותמצית הוניל ומקציפים לקצפת יציבה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים מספר שניות.

  • 09.

    ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בקערה חסינת חום מעל סיר מים רותחים

  • 10.

    חורצים פתח לרוחבה של כל פחזנית וממלאים בקצפת. יוצקים מעל כל פחזנית שוקולד ושומרים במקרר עד להגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(686)