סקונס לבבות ללא גלוטן | השף הלבן

סקונס לבבות ללא גלוטן

הסקונס הן הכלאה של לחמנייה ועוגייה; מאפה קטן ואוורירי שאפשר לאכול כפי שהוא או מרוח בחמאה, בגבינה, בקרם פרש או בריבה.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סקונס לבבות ללא גלוטן
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 20 יחידות:

  • 2 כוסות (250 גרם) תערובת קמחים ללא גלוטן שמחליפה קמח רגיל ביחס של 1:1 (כמו קמח רב־תכליתי "תמי" או "כרגיל")
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפות סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • 70 גרם חמאת "תנובה" קרה מאוד, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 ביצה גדולה
  • ½ כפית תמצית וניל
  • כ־½ כוס רויון "תנובה"
  • 25 גרם חמוציות מסוכרות קצוצות או צימוקים קצוצים
  • 25 גרם פקאנים קצוצים
  • מעט סוכר דמררה לעיטור (לא הכרחי)

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, סוכר ומלח במכל של מעבד המזון. לוחצים על כפתור הפולסים פעמיים־שלוש כדי לערבב את החומרים היבשים. מוסיפים את החמאה, ומעבדים בפולסים רק עד שנוצרת תערובת פירורית גסה.

  • 02.

    טורפים את הביצה בכוס, ומורידים לקערית 2 כפיות שישמשו אחר כך לזיגוג. מוסיפים לביצה הטרופה שנותרה בכוס תמצית וניל ורויון בכמות שתספיק כדי לקבל קצת פחות מ־⅔ כוס, וטורפים שוב. מוסיפים את תערובת הביצה לתערובת הקמח, ומעבדים בפולסים רק עד שנוצרים גושי בצק לא אחידים בגודל בינוני.

  • 03.

    מעבירים את גושי הבצק ללוח חיתוך גדול, מוסיפים חמוציות ופקאנים, מערבבים קלות ומהדקים (בלי ללוש) לגוש בצק אחד. מקמחים קלות את לוח החיתוך, ומרדדים את הבצק לעובי 2 ס"מ. קורצים מעלה הבצק לבבות (חשוב להשתמש במקד מתכת חד, שלא ימעך את שולי הסקונס). עורמים יחד את שאריות הבצק, מרדדים שוב וקורצים לבבות נוספות.

  • 04.

    מסדרים את הלבבות בתבנית שטוחה גדולה, ומברישים את פני הסקונס בתערובת הביצה השמורה. בשלב זה אפשר לזרות על הסקונס מעט סוכר דמררה לתוספת יופי ומתיקות. אופים במשך 15-12 דקות, עד שהסקונס תפוחות וצבען זהוב בהיר. מצננים מעט על רשת ומגישים. שאריות מאחסנים בכלי אטום במקפיא. להפשרה, מחממים במיקרוגל 15-10 שניות לכל יחידה.

    טיימר מופעל

    00:12:00
הכנת? כאן מדרגים
(14)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.