מתכון סופגניות בריוש אפויות | השף הלבן

סופגניות בריוש אפויות

סופגניות פריכות מדהימות שנחטפות מהשולחן

מאת: טניה פרדין
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סופגניות בריוש אפויות

המרכיבים ל20 מנות:

לבצק:
  • 5 ביצים מהמקרר
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 1/2 קילו קמח לחם
  • 50 מ"ל חלב (3/4 כוס)
  • 50 גרם סוכר חום (3 כפות)
  • 25 גרם דבש (כף)
  • 13 גרם מלח (2 כפיות)
  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • ריבת/ קונפיטורת תות/ פרי אחר
  • גנאש שוקולד:
  • 200 גרם שוקולד חלב/מריר
  • 100 גרם שמנת מתוקה

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את הביצים במיקסר מוסיפים שמרים, חלב, סוכר דבש וקמח ולשים כ-3 דקות על מהירות איטית ואז מגבירים למהירות גבוהה ולשים 5 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    לאחר שמתקבל בצק בסיסי, קשה וחלק מוסיפים את החמאה בהדרגה.

  • 03.

    מוסיפים את המלח ולשים 2 דקות נוספות, אמור להתקבל בצק חלק וגמיש. במידת הצורך ממשיכים ללוש עד שמתקבלת התוצאה הרצויה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    מסיימים את הלישה. מעבירים את הבצק שאמור להיות נוזלי ודביק בעזרת מרית לקערה משומנת. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה ראשונה בטמפרטורת החדר לכ-40 דקות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 05.

    לאחר זמן המנוחה הראשון לשים את הבצק כ5 שניות ומניחים חזרה בקערה. על פעולה זו חוזרים עוד פעם אחת ולאחריה נכניס את הבצק ללילה במקרר.

  • 06.

    מוציאים את הבצק מהמקרר לשעה לפני תחילת העבודה.

  • 07.

    חותכים לכדורים במשקל 50 גרם, יוצרים עיגולים ולשים על מגש אפיה או בתבנית בריוש, מכסים את הבצק ומתפיחים פעם נוספת לפחות כשעתיים עד לשילוש הגודל.

  • 08.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 12-15 דקות. מוציאים את הסופגניות ובעודן חמות מזריקים מלית ריבת תות או מלית גנאש שוקולד (ממיסים את השמנת עם השוקולד בבן מארי ומזריקים).

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(143)