מאפי בריוש עם מלית מסקרפונה ואוכמניות
המאפים המושחתים האלה הם הפינוק המושלם ליום חורפי. בצק שמרים רך וחמאתי, מלית מסקרפונה קרמית ואוכמניות עסיסיות! מתכון חובה של דור משה

המרכיבים ל 12:
- ¼ כוס (50 גרם) סוכר לבן
- ¼ כוס (60 מ"ל) מים
- 420 גרם קמח (3 כוסות)
- 1/2 2 כפיות שמרים יבשים
- 125 מ"ל חלב (½ כוס)
- 2 ביצים (גודל L)
- 1 חלמון (מביצה בגודל L)
- 100 גרם סוכר לבן (½ כוס)
- ½ כפית מלח
- 150 גרם חמאת "תנובה" רכה וחתוכה לקוביות
- ½ 1 אריזות גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
- ½ כוס (100 גרם) סוכר לבן
- 3 כפות (30 גרם) קורנפלור
- 1 כפית תמצית וניל
- גרידה מחצי לימון
- ביצה בגודל L
- כוס אוכמניות קפואות "סנפרוסט" (לא מופשרות)
הוראות הכנה:
- 
								01.
								להכנת סירופ הסוכר, מניחים בסיר קטן את המים והסוכר. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס לחלוטין והתערובת מגיעה לרתיחה. מבשלים במשך 3 דקות נוספות ומורידים מהאש. מצננים ומעבירים למקרר. טיימר מופעל
- 
								02.
								להכנת הבצק, בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל מרכיבי הבצק חוץ מהחמאה והמלח. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית במשך 3 דקות, עד שנוצר בצק אחיד. טיימר מופעל
- 
								03.
								מוסיפים את המלח ולאחר מכן את קוביות החמאה בהדרגה אל תוך המיקסר. לאחר שכל החמאה נטמעת בבצק, לשים את הבצק כ-5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקערה נקיה ומכסים אותה בניילון נצמד. מעבירים לקירור למשך לילה שלם. טיימר מופעל
- 
								04.
								להכנת המלית, מערבבים היטב את כל רכיבי הבצק למעט הביצה עד שמקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב. 
- 
								05.
								על משטח מקומח, מרדדים את הבצק למלבן דק וארוך. מורחים את מלית המסקרפונה באופן אחיד ומפזרים את האוכמניות. מגלגלים את הבצק לגליל ארוך ומחלקים ל-12 חלקים. מניחים את המאפים ב-2 תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה. המאפים מתפשטים מאוד במהלך האפייה, לכן חשוב לשמור על רווח גדול בין המאפים. 
- 
								06.
								מכסים את התבנית באופן רופף עם ניילון נצמד ומתפיחים (בחורף - לפחות שעה ורבע, בקיץ אפשר גם 45 דקות). טיימר מופעל
- 
								07.
								מחממים תנור לחום של 180 מעלות. אופים במשך 20-25 דקות, עד שהמאפים מתחילים להזהיב. מברישים את המאפים בסירופ ומצננים. טיימר מופעל
 
									

