מאפה פילו עם גבינה ופטל
רחלי קרוט עם מאפה קמטוטי פילו בגרסה טעימה במיוחד עם גבינת כנען של תנובה.

המרכיבים ל תבנית עוגה משפחתית :
- 1 חבילת עלי פילו – מופשר על פי הוראות היצרן
 - 2 ביצי תנובה L
 - 1 מיכל שמנת להקצפה 38% של השף הלבן
 - 1 תוכן של מקל וניל
 - גרידת תפוז מתפוז אחד (לא חובה)
 - 1/3 כוס מייפל או 5 כפות סוכר
 
- 1/2 שקית (250 גרם) גבינת כנען של תנובה
 - 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% של השף הלבן
 - 1/4 כוס מייפל או 3 כפות אבקת סוכר
 - 1 כוס פטל או אומניות או דובדבנים
 - אבקת סוכר
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
בקערה בינונית שמים ביצים, שמנת מתוקה, וניל, גרידת תפוז ומייפל וטורפים היטב.
 - 
								02.
								
בקערה נוספת מערבבים יחד גבינת כנען, שמנת ומייפל.
 - 
								03.
								
מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים נייר אפייה בתוך תבנית בגודל 20X30.
 - 
								04.
								
לוקחים 2 דפי פילו, מכווצ'צ'ים מעט וטובלים בתוך הבלילה של הביצים עם השמנת. מקפידים שכל הבצק יהיה רוטב. מעבירים לתבנית ולא מועכים אלא משאירים את הבצק המקומט ככה אוורירי.
 - 
								05.
								
חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והבלילה ואם בסוף נשארת בלילה שופכים אותה מעל יריעות הבצק המקומטות בתבנית.
 - 
								06.
								
מפזרים מעל הבצק גבינת כנען שכבר עורבבה עם שמנת ומייפל ומקפידים שתכנס בין קמטוטי הבצק. פשוט תפזרו בצורה חופשית.
 - 
								07.
								
מפזרים מעל את הפרי שבחרתם.
 - 
								08.
								
אופים במשך 40-60 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב מעט.
טיימר מופעל
 - 
								09.
								
מחכים שהמאפה יצטנן ומאבקים באבקת סוכר בנדיבות.
 
									


