מאפה פילו עם גבינה ופטל - השף הלבן

מאפה פילו עם גבינה ופטל

רחלי קרוט עם מאפה קמטוטי פילו בגרסה טעימה במיוחד עם גבינת כנען של תנובה.

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה פילו כנען
צילום: רחלי קרוט

המרכיבים ל תבנית עוגה משפחתית :

מצרכים:
  • 1 חבילת עלי פילו – מופשר על פי הוראות היצרן
  • 2 ביצי תנובה L
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 38% של השף הלבן
  • 1 תוכן של מקל וניל
  • גרידת תפוז מתפוז אחד (לא חובה)
  • 1/3 כוס מייפל או 5 כפות סוכר
לגבינה ופירות:
  • 1/2 שקית (250 גרם) גבינת כנען של תנובה
  • 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% של השף הלבן
  • 1/4 כוס מייפל או 3 כפות אבקת סוכר
  • 1 כוס פטל או אומניות או דובדבנים
  • אבקת סוכר
גודל תבנית: 20X30

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה בינונית שמים ביצים, שמנת מתוקה, וניל, גרידת תפוז ומייפל וטורפים היטב.

  • 02.

    בקערה נוספת מערבבים יחד גבינת כנען, שמנת ומייפל.

  • 03.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים נייר אפייה בתוך תבנית בגודל 20X30.

  • 04.

    לוקחים 2 דפי פילו, מכווצ'צ'ים מעט וטובלים בתוך הבלילה של הביצים עם השמנת. מקפידים שכל הבצק יהיה רוטב. מעבירים לתבנית ולא מועכים אלא משאירים את הבצק המקומט ככה אוורירי.

  • 05.

    חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והבלילה ואם בסוף נשארת בלילה שופכים אותה מעל יריעות הבצק המקומטות בתבנית.

  • 06.

    מפזרים מעל הבצק גבינת כנען שכבר עורבבה עם שמנת ומייפל ומקפידים שתכנס בין קמטוטי הבצק. פשוט תפזרו בצורה חופשית.

  • 07.

    מפזרים מעל את הפרי שבחרתם.

  • 08.

    אופים במשך 40-60 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב מעט.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 09.

    מחכים שהמאפה יצטנן ומאבקים באבקת סוכר בנדיבות.

הכנת? כאן מדרגים
(11)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.