מתכון דונאטס בציפויים טעימים | השף הלבן

דונאטס בציפויים טעימים

דונאטס או בשמה העברי "סופגנית חישוק" בציפויים טעימים של שוקולד לבן, שוקולד מריר, סוכריות, ברס, או כל ציפוי שעולה על דעתכם: צבעוני יפה ומגרה. לא יאמינו שהכנתם לבד

מאת: סיגל ברמר
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
דונאטס בציפויים טעימים

המרכיבים ל50 יחידות:

  • 1 ק"ג קמח שמרים
  • 120 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס חלב
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1/2 1 כוסות מים פושרים
  • 1 כפית ליקר אמרטו פרנג'ליקו
אופציית ציפויים:
  • 100 גרם שוקולד לבן + 2 כפיות שמן
  • 100 גרם שוקולד מריר + 2 כפיות שמן
  • 1/2 כוס קוקוס
  • 1/2 כוס ברס
  • סוכריות צבעוניות
  • אבקת סוכר
  • חלבה
  • סוכר
  • קינמון
לטיגון:
  • 1 ליטר שמן חמניות או תירס או קנולה

הוראות הכנה:

  • 01.

    במיקסר עם וו לישה שמים את כל החומרים, 1 ק"ג קמח שמרים, 120 גרם חמאה מומסת, 1/2 כוס שמן, 1 כוס חלב, 3 ביצים, 1/2 כוס סוכר, 2 שקיות סוכר וניל, 1 כפית ליקר, 1/2 1 כוסות מים פושרים. מערבבים היטב עד לקבלת בצק גמיש ואחיד. מכסים את קערת המיקסר במגבת ומתפיחים שעה או עד להכפלת הנפח.

  • 02.

    לאחר שהבצק תפח מחלקים  ל- 4 חלקים, מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח מעט (הבצק נעים לעבודה ולא נדבק) לריבוע בעובי 1 ס"מ.

  • 03.

    יוצרים עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס או קורץ עיגולים, במרכזו של כל עיגול יוצרים חור בקוטר 4 ס"מ (משתמשים בצנטר בקוטר מתאים, אפשר להשתמש בפקק של מים מינרליים). מוציאים את עיגול הבצק מהחור וכך נוצר לנו חישוק.

  • 04.

    מניחים להתפחה כ-1/2 שעה נוספת כולל העיגולים שנוצרו (נכסה את הדונאטס במגבת או נייר אפייה).

  • 05.

    בסיר טפלון או מחבת עמוקה מחממים שמן לטיגון עמוק.  מטגנים את הדונאטס כדקה מכל צד עד להזהבה ומוציאים לקערה עם נייר סופג.

  • 06.

    אפשר לטגן את עיגולי הבצק למיני דונאט ובסוף לגלגל באבקת סוכר.

הידעת?

ציפוי:

שוקולד לבן: ממיסים בקערה חסינת חום למיקרוגל, 100 גרם שוקולד לבן + 2 כפיות שמן, בפולסים, כל פעם דקה ומערבבים עד להמסה מלאה.
שוקולד מריר: ממיסים בקערה חסינת חום למיקרוגל, 100 גרם שוקולד מריר + 2 כפיות שמן, בפולסים כל פעם דקה ומערבבים עד להמסה מלאה.
ממרח לוטוס: ממיסים 2 כפות ממרח לוטוס חלק במיקרוגל בערך כ - 30 שניות .

הכנת? כאן מדרגים
(82)