דונאטס אוורירי ונימוח בדיוק כמו באמריקה | השף הלבן

דונאטס כמו באמריקה

דונאטס אווריריים, חגיגיים וטעימים במיוחד עם ציפוי שוקולד וסוכריות בדיוק כמו באמריקה! מתכון מעולה לדונאטס שמתאים לחנוכה וכל המשפחה בטוח תאהב

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: ניר סלקמן עיצוב: עינת גרשי

המרכיבים ל 10-15 יחידות:

לבלילה:
  • חצי קילו (500 גרם) קמח
  • כף שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
  • כוס חלב תנובה
  • 1 כף תמצית וניל
  • 100 גרם חמאה "השף הלבן", מומסת
  • שמן קנולה לטיגון
לציפוי:
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 250 גרם שוקולד לבן
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • סוכריות צבעוניות
גודל תבנית: סיר רחב לטיגון עמוק

הוראות הכנה:

  • 01.

    במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים כחצי דקה

  • 02.

    יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק

  • 03.

    לשים כ-5 דקות את עד לקבלת בצק אחיד וגמיש, מעבירים לקערה מכוסה במגבת ומתפיחים כשעה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    לאחר ההתפחה מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 2 ס"מ

  • 05.

    בעזרת חותכני עוגיותנ יוצרים צורה של דונאטס: קורצים עיגולים גדולים ובמרכזם עיגול קטן יותר

  • 06.

    מניחים כל דונאט על קובית נייר אפייה להתפחה נוספת של 40 דקות

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 07.

    לאחר ההתפחה מחממים שמן בסיר לטמפרטורה של 170 מעלות

  • 08.

    מטגנים בכל פעם 2-3 דונאטס עם נייר האפייה (ברגע שהנייר משתחרר מהדונאט מוציאים אותו בעזרת מלקחיים)

  • 09.

    מטגנים את הדונאטס משני הצדדים עד להזהבה ומעבירים לנייר סופג

  • 10.

    להכנת הציפוי: לוקחים 2 קערות: בראשונה שמים מיכל שמנת עם שוקולד לבן, בקערה השנייה שמים מיכל שמנת עם שוקולד מריר

  • 11.

    ממיסים את תכולת כל קערה במיקרוגל (בפעימות, כל פעימה כ-10-20 שניות)

  • 12.

    טובלים כל דונאט בציפוי שאוהבים ומקשטים בסוכריות צבעוניות

הכנת? כאן מדרגים
(45)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.