דונאטס כמו באמריקה
דונאטס אווריריים, חגיגיים וטעימים במיוחד עם ציפוי שוקולד וסוכריות בדיוק כמו באמריקה! מתכון מעולה לדונאטס שמתאים לחנוכה וכל המשפחה בטוח תאהב

המרכיבים ל 10-15 יחידות:
- חצי קילו (500 גרם) קמח
- כף שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 3 ביצים בטמפרטורת החדר
- כוס חלב תנובה
- 1 כף תמצית וניל
- 100 גרם חמאה "השף הלבן", מומסת
- שמן קנולה לטיגון
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 250 גרם שוקולד לבן
- 250 גרם שוקולד מריר
- סוכריות צבעוניות
הוראות הכנה:
-
01.
במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים כחצי דקה
-
02.
יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק
-
03.
לשים כ-5 דקות את עד לקבלת בצק אחיד וגמיש, מעבירים לקערה מכוסה במגבת ומתפיחים כשעה.
טיימר מופעל
-
04.
לאחר ההתפחה מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 2 ס"מ
-
05.
בעזרת חותכני עוגיותנ יוצרים צורה של דונאטס: קורצים עיגולים גדולים ובמרכזם עיגול קטן יותר
-
06.
מניחים כל דונאט על קובית נייר אפייה להתפחה נוספת של 40 דקות
טיימר מופעל
-
07.
לאחר ההתפחה מחממים שמן בסיר לטמפרטורה של 170 מעלות
-
08.
מטגנים בכל פעם 2-3 דונאטס עם נייר האפייה (ברגע שהנייר משתחרר מהדונאט מוציאים אותו בעזרת מלקחיים)
-
09.
מטגנים את הדונאטס משני הצדדים עד להזהבה ומעבירים לנייר סופג
-
10.
להכנת הציפוי: לוקחים 2 קערות: בראשונה שמים מיכל שמנת עם שוקולד לבן, בקערה השנייה שמים מיכל שמנת עם שוקולד מריר
-
11.
ממיסים את תכולת כל קערה במיקרוגל (בפעימות, כל פעימה כ-10-20 שניות)
-
12.
טובלים כל דונאט בציפוי שאוהבים ומקשטים בסוכריות צבעוניות