גאלט אגסים ומסקרפונה - חגיגי ומרשים! | השף הלבן

גאלט אגסים ומסקרפונה

כל ביס ישכנע אתכם שמדובר בתענוג מושלם! קבלו את המתכון הנפלא לגאלט אגסים ומסקרפונה של אבינועם ארביב

מאת: אבינועם ארביב
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גאלט אגסים ומסקרפונה
צילום: דן פרץ

המרכיבים ל12:

  • כ-1/2 חבילה (כ-500 גרם) בצק עלים מעדנות, מופשר לפי הוראות היצרן
  • 1 גביע (225 גרם) מסקרפונה קולקשן, בטמפרטורת החדר
  • 1/2 1 כפות (20 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית קינמון
  • לאגסים:
  • 3 אגסים, פרוסים דק
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/2 1 כפות קורנפלור
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 25 גרם חמאת תנובה, מומסת
  • לסירופ הסוכר:
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
גודל תבנית: תבנית פאי או תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה את המסקרפונה, הסוכר והקינמון ומניחים בצד.

  • 02.

    בקערה נפרדת מערבבים בעדינות את פרוסות האגסים עם מיץ הלימון, הקורנפלור, הסוכר, הווניל והחמאה.

  • 03.

    חותכים מהבצק עיגול בקוטר של כ-25 ס"מ ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • 04.

    מורחים על הבצק את תערובת המסקרפונה, ומשאירים שוליים נקיים ברוחב 1 ס"מ. מסדרים את פרוסות האגסים במעגלים על המסקרפונה – מתחילים מהשוליים ומתקדמים כלפי המרכז. צובטים את שולי הבצק ומכסים בהם מעט את האגסים.

  • 05.

    אופים 35-30 דקות, עד שהבצק מזהיב והאגסים משחימים מעט.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    בינתיים מכינים סירופ סוכר: מחממים את הסוכר והמים במחבת קטנה על אש בינונית, עד שהסוכר נמס.

  • 07.

    מברישים בעדינות את הגאלט החם בסירופ הסוכר. מומלץ להגיש בליווי קרם פרש.

הכנת? כאן מדרגים
(1)