מתכון פשטידת אטריות, גבינה ובצל מטוגן | השף הלבן

פשטידת אטריות, גבינה ובצל מטוגן

נשארו לכם שאריות פסטה מאתמול? אפשר להכין איתן פשטידה מהירה וטעימה לכל המשפחה

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת אטריות, גבינה ובצל מטוגן
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל8 מנות:

  • 3/4 מיכל שמנת חמוצה בטעם של פעם של תנובה
  • 3/4 מיכל גבינת קוטג' 5% של תנובה
  • 35 גרם חמאת תנובה רכה
  • 1 ביצה
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 200 גרם איטריות
  • מלח ים לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • שמן זית לטיגון
להגשה:
  • עגבניה
  • שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-175 מעלות.

  • 02.

    מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים רותחים שהומלחו קלות. מבשלים את האיטריות עד שהם מבושלים לדרגת אל- דנטה, כמו שמופיע בהוראות ההכנה שעל גבי האריזה. מסננים.

  • 03.

    מחממים מחבת עמוקה וחסינת חום מעל להבה בינונית עם 2-3 כפות שמן זית. כשהשמן חם, מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה, כ-15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    בקערה גדולה, מניחים שמנת חמוצה, קוטג', חמאה וביצים ומערבלים היטב. מניחים בצד.

  • 05.

    מערבבים את הבצל הקצוץ עם תערובת הגבינות והאיטריות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. מחזירים את התערובת למחבת או לתבנית משומנת ואופים בתנור עד להזהבה, 35-40 דקות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 06.

    לפני ההגשה סוחטים מעל המאפה עגבניה ומזליפים מעט שמן זית.

הכנת? כאן מדרגים
(1554)