פשטידת אטריות, גבינה ובצל מטוגן
נשארו לכם שאריות פסטה מאתמול? אפשר להכין איתן פשטידה מהירה וטעימה לכל המשפחה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל8 מנות:
- 3/4 מיכל שמנת חמוצה בטעם של פעם של תנובה
- 3/4 מיכל גבינת קוטג' 5% של תנובה
- 35 גרם חמאת תנובה רכה
- 1 ביצה
- 2 בצלים קצוצים דק
- 200 גרם איטריות
- מלח ים לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
להגשה:
- עגבניה
- שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-175 מעלות.
-
02.
מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים רותחים שהומלחו קלות. מבשלים את האיטריות עד שהם מבושלים לדרגת אל- דנטה, כמו שמופיע בהוראות ההכנה שעל גבי האריזה. מסננים.
-
03.
מחממים מחבת עמוקה וחסינת חום מעל להבה בינונית עם 2-3 כפות שמן זית. כשהשמן חם, מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה, כ-15 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
בקערה גדולה, מניחים שמנת חמוצה, קוטג', חמאה וביצים ומערבלים היטב. מניחים בצד.
-
05.
מערבבים את הבצל הקצוץ עם תערובת הגבינות והאיטריות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. מחזירים את התערובת למחבת או לתבנית משומנת ואופים בתנור עד להזהבה, 35-40 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
לפני ההגשה סוחטים מעל המאפה עגבניה ומזליפים מעט שמן זית.
הכנת? כאן מדרגים