מתכון פסטה קוטג' בפסטו עשבי תיבול ורוקפור | השף הלבן

פסטה קוטג' בפסטו עשבי תיבול ורוקפור

תבשיל פסטה טעים וקל הכנה ממוצרים שיש בכל בית כמעט. גבינת הקוטג' העשירה בחלבון עוטפת את הפסטה בטעם עדין שלא מכסה על טעמו של פסטו עשבי התיבול.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה קוטג' בפסטו עשבי תיבול ורוקפור
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 4:

  • 300 גרם פסטה קצרה
  • מלח
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג' 5% "תנובה"
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 25 גרם אגוזי מלך טריים קצוצים (טחונים דק, אם המנה מיועדת לילדים מתחת לגיל 5)
לפסטו פטרוזיליה, שמיר ורוקפור:
  • ½ כוס מהודקת עלי פטרוזיליה טריים ורעננים
  • ¼ כוס מהודקת עלי שמיר טריים
  • 10 גרם אגוזי מלך
  • 1 שן שום קלופה
  • 75 גרם גבינת רוקפור־גליל "תנובה" חתוכה לקוביות קטנות
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמן זית כתית מעולה
  • קורט מלח
  • 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הפסטו. שוטפים את עלי הפטרוזיליה והשמיר ומנערים קלות. בבלנדר או במעבד מזון מרסקים יחד פטרוזיליה, שמיר, אגוזי מלך ושום. מוסיפים את הגבינה ורבע מכמות השמן ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את השמן הנותר בהדרגה, ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. טועמים ומתבלים במלח לפי הטעם ובכפית מיץ לימון. מערבלים לממרח סמיך אחיד. מעבירים לכלי קטן, מכסים ושומרים במקרר עד לשימוש. (טיפ: אפשר להכין כמות כפולה ולהקפיא חלק).

  • 02.

    מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים לדרגת אל דנטה. מסננים. מוסיפים לפסטה הלוהטת את כל כמות הפסטו, ומערבבים בתנועות הקפצה. מוסיפים את הקוטג' ואת עלי הפטרוזיליה והשמיר הקצוצים. מערבבים שוב. זורים למעלה אגוזים ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.