מתכון פסטה ברוטב פטריות עגבניות ויין | השף הלבן

פסטה ברוטב פטריות עגבניות ויין

מנת פסטה מהירת הכנה ועם זאת עשירה בצבעים וטעמים.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה ברוטב פטריות עגבניות ויין

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 400 גרם פסטה מכל סוג שהוא
  • 7 עגבניות בשלות
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים לאורכן
  • 1/2 סלסלת פטריות יער
  • 70 גרם חמאה
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כוס יין אדום
  • מלח גס
  • 2 עגבניות מיובשות קצוצות
  • פלפל שחור גרוס
  • גבינת פרמזן קולקשן מגורדת לעיטור
  • 8 עלי בזיליקום קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    יוצרים איקס בבטן כל עגבניה, מכסים במים ומרתיחים. מבשלים מעל חום נמוך 5 דקות, מצננים וקולפים בעדינות. קוצצים בינוני.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מחממים את החמאה במחבת עמוקה וצולים את הבצל לצבע שחום.

  • 03.

    מוסיפים את השום, הפטריות, העגבניות המיובשות, קורט פלפל שחור גרוס וצולים 5 דקות לריכוך קל.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מוסיפים את היין, מנמיכים את האש, ומערבבים 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מוסיפים את העגבניות והבזיליקום ומבשלים כ-15 דקות תוך ערבוב (הרוטב יהיה מעט סמיך).

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 06.

    מבשלים את הפסטה ומחלקים למנות.

  • 07.

    מעל כל מנה מוסיפים מהרוטב, ומעל מוסיפים מהפרמזן.

  • 08.

    מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(534)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.