פסטה ברוטב פטריות עגבניות ויין
מנת פסטה מהירת הכנה ועם זאת עשירה בצבעים וטעמים.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 4 מנות:
- 400 גרם פסטה מכל סוג שהוא
- 7 עגבניות בשלות
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים לאורכן
- 1/2 סלסלת פטריות יער
- 70 גרם חמאה
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- 1/2 כוס יין אדום
- מלח גס
- 2 עגבניות מיובשות קצוצות
- פלפל שחור גרוס
- גבינת פרמזן קולקשן מגורדת לעיטור
- 8 עלי בזיליקום קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
יוצרים איקס בבטן כל עגבניה, מכסים במים ומרתיחים. מבשלים מעל חום נמוך 5 דקות, מצננים וקולפים בעדינות. קוצצים בינוני.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים את החמאה במחבת עמוקה וצולים את הבצל לצבע שחום.
-
03.
מוסיפים את השום, הפטריות, העגבניות המיובשות, קורט פלפל שחור גרוס וצולים 5 דקות לריכוך קל.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את היין, מנמיכים את האש, ומערבבים 5 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים את העגבניות והבזיליקום ומבשלים כ-15 דקות תוך ערבוב (הרוטב יהיה מעט סמיך).
טיימר מופעל
-
06.
מבשלים את הפסטה ומחלקים למנות.
-
07.
מעל כל מנה מוסיפים מהרוטב, ומעל מוסיפים מהפרמזן.
-
08.
מגישים חם.
הכנת? כאן מדרגים