פסטה ברוטב עגבניות, קבנוס ואורגנו
מחפשים לגוון ברטבי הפסטה שלכם? מתכון מהיר וקל לפסטה ברוטב עגבניות עם פרוסות קבנוס ואורגנו

המרכיבים ל 4:
- 1 בצל לבן בינוני
- 5 כפות שמן זית
- 3 שיני שום פרוסות דק
- 4 כוסות שימורי עגבניות מרוסקות
- 3 קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
- 1 כפית סוכר
- עלה דפנה
- 1/2 כפית מלח לבישול הפסטה
- 400 גרם פסטה קצרה
- 2 יחידות קבנוס, פרוסות לטבעות
- 1 כף גדושה עלי אורגנו טריים, קצוצים גס
- 4 ענפי אורגנו טרי קטנים לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
קוצצים את הבצל, מחממים 3 כפות שמן זית בסיר בינוני.
-
02.
מזהיבים את הבצל בשמן החם ומוסיפים את השום הפרוס והפלפל השחור הגרוס לצלייה קלה.
-
03.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות.
-
04.
מתבלים במלח, עלה הדפנה, כפית הסוכר ומרתיחים.
-
05.
מבשלים 10 דקות תוך ערבוב קל מדי פעם.
טיימר מופעל
-
06.
15 דקות לפני ההגשה מרתיחים סיר גדול עם מים וחצי כפית מלח. לאחר הרתיחה מוסיפים את הפסטה ומערבבים ברתיחה קלה, מבשלים עד לריכוך ברמת "אל דנטה". מסננים ללא שטיפה.
טיימר מופעל
-
07.
מחממים במחבת 2 כפות שמן זית וצולים קלות את הקבנוס עם האורגנו הקצוץ תוך הקפצה. מסירים מן החום ומצננים.
-
08.
מוסיפים מעט מים ואת הקבנוס הצלוי ומבשלים לעוד 10 דקות.
טיימר מופעל
-
09.
מחלקים את הפסטה החמה למנות ומעל כל מנה יוצקים מהרוטב. מקשטים בענף קטן של אורגנו ומגישים חם.