ספגטי בולונז בפיתה בהשראת השף אייל שני | השף הלבן

ספגטי בולונז בפיתה

בהשראת אייל שני, מתכון לפיתה עם בולונז. מי אמר שפחמימות ופחמימות לא הולכות יחד? הבולונז שלנו מצוין ואתם מחליטים איך לאכול אותו: עם פסטה, קוסקוס או בפיתה

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל 4:

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל גדול קלוף, קצוץ
  • 1 גזר קלוף חתוך לקוביות קטנות
  • 2 ענפי סלרי (ללא עלים) קצוצים
  • 3-4 שיני שום קצוצות
  • 4 מחטי רוזמרין קצוצות
  • 1 כפית תימין או אורגנו יבשים מפוררים
  • 1 עלה דפנה
  • 1/3 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 500 גרם בשר בקר טחון "אדום אדום"
  • 1 קופסא (100 גרם) רסק עגבניות
  • 1 קופסא (400 גרם) עגבניות קצוצות
  • 2 כוסות מים
להגשה: פסטה, פיתה
גודל תבנית: סיר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן בסיר, מוסיפים בצל, גזר וסלרי ומטגנים תוך ערבוב מידי פעם כ-5 דקות עד שהירקות מתרככים. מוסיפים שום ותבלינים ומטגנים דקה נוספת.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מסיטים את הירקות לשולי הסיר ומוסיפים למרכז הסיר את הבשר (אם אין מקום מוציאים את הירקות לקערה).

  • 03.

    מטגנים את הבשר ובעזרת כף עץ מפרידים בין פירורי הבשר כך שיתקבלו גושי בשר קטנים מטוגנים. מערבבים עם הירקות.

  • 04.

    מוסיפים רסק, עגבניות ומים, מכסים ומבשלים 30-40 דקות. אם יש יותר מידי נוזלים מבשלים ללא מכסה 10 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 05.

    להגשה, מערבבים עם פסטה וממלאים חצאי פיתות.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.