ספגטי בולונז בפיתה
בהשראת אייל שני, מתכון לפיתה עם בולונז. מי אמר שפחמימות ופחמימות לא הולכות יחד? הבולונז שלנו מצוין ואתם מחליטים איך לאכול אותו: עם פסטה, קוסקוס או בפיתה

המרכיבים ל 4:
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל גדול קלוף, קצוץ
- 1 גזר קלוף חתוך לקוביות קטנות
- 2 ענפי סלרי (ללא עלים) קצוצים
- 3-4 שיני שום קצוצות
- 4 מחטי רוזמרין קצוצות
- 1 כפית תימין או אורגנו יבשים מפוררים
- 1 עלה דפנה
- 1/3 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 500 גרם בשר בקר טחון "אדום אדום"
- 1 קופסא (100 גרם) רסק עגבניות
- 1 קופסא (400 גרם) עגבניות קצוצות
- 2 כוסות מים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן בסיר, מוסיפים בצל, גזר וסלרי ומטגנים תוך ערבוב מידי פעם כ-5 דקות עד שהירקות מתרככים. מוסיפים שום ותבלינים ומטגנים דקה נוספת.
טיימר מופעל
-
02.
מסיטים את הירקות לשולי הסיר ומוסיפים למרכז הסיר את הבשר (אם אין מקום מוציאים את הירקות לקערה).
-
03.
מטגנים את הבשר ובעזרת כף עץ מפרידים בין פירורי הבשר כך שיתקבלו גושי בשר קטנים מטוגנים. מערבבים עם הירקות.
-
04.
מוסיפים רסק, עגבניות ומים, מכסים ומבשלים 30-40 דקות. אם יש יותר מידי נוזלים מבשלים ללא מכסה 10 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול.
טיימר מופעל
-
05.
להגשה, מערבבים עם פסטה וממלאים חצאי פיתות.