מתכון ניוקי ממולא בגבינה | השף הלבן

ניוקי ממולא בגבינה

ניוקי ממולא בגבינה עם רוטב עגבניות אפויות ואורגנו

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
ניוקי ממולא בגבינה
צילום: דני לרנר עיצוב: רותם ניר

המרכיבים ל 6 מנות:

לניוקי
  • 6 תפוחי אדמה בגודל בינוני עד גדול, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 ביצה
  • 6 כפות קמח תפוחי אדמה
  • 3 כפות קמח לבן
  • ¼ כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 שקית (500 גרם) גבינת כנען 5% מסדרת השף הלבן
לרוטב
  • 8 עגבניות חתוכות לשישה משולשים
  • 2 ענפי אורגנו טריים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל
לקישוט
  • ½ שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה: לניוקי:

  • 02.

    מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 03.

    בסיר גדול עם מים מבשלים את תפוחי האדמה כ-20 דקות או עד שהם מתרככים.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 04.

    מסננים היטב ממי הבישול, מניחים בתבנית ואופים כ-15 דקות כדי "לייבש" מעט את תפוחי האדמה.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 05.

    בעזרת כף לפירה או מעבד מזון מרסקים את תפוח האדמה לפירה חלק.

  • 06.

    מערבבים את הפירה עם הביצה, קמח תפוחי האדמה, אגוז המוסקט והקמח.

  • 07.

    במידה והתערובת מעט דביקה מוסיפים קמח תפוחי אדמה, מתבלים במלח ופלפל. לרוטב:

  • 08.

    מחממים תנור לחום בינוני (140 מעלות) ומרפדים תבנית בינונית בנייר אפייה.

  • 09.

    מערבבים בקערה את משולשי העגבניות עם השמן ועלי האורגנו (מניחים כמה עלים בצד לקישוט).

  • 10.

    מתבלים ב-2/3 כפית מלח ומעט פלפל.

  • 11.

    מסדרים בתבנית ואופים חצי שעה.

  • 12.

    מרתיחים בסיר גדול מים עם כפית מלח.

  • 13.

    יוצרים מתערובת תפוחי האדמה עיגולים שטוחים (דסקיות) בקוטר 2 ס"מ ומניחים בתוכן ½ כפית גבינת כנען.

  • 14.

    סוגרים לגליל אליפטי קטן ומוארך בקוטר 1 ס"מ (ניתן לחרוץ עם המזלג קישוט על גבי הניוקי).

  • 15.

    מעבירים את הניוקי לסיר ומבשלים כ-4 דקות או עד שהניוקי צפים.

    טיימר מופעל

    00:04:00
  • 16.

    מסננים את הניוקי ומשאירים בטמפרטורת החדר.

  • 17.

    למחבת גדולה מעבירים את העגבניות והנוזלים מהתבנית ומוסיפים בעדינות את הניוקי.

  • 18.

    מחממים שתי דקות ומגישים בעיטור עלי אורגנו טריים ופרמזן.

הכנת? כאן מדרגים
(172)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.