ניוקי סלמון, שמנת וגבינת ברי – מנה עשירה בטעמים | השף הלבן

ניוקי סלמון, שמנת וגבינת ברי

ניוקי גבינות וסלמון

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ניוקי סלמון, שמנת וגבינת ברי

המרכיבים ל 2 מנות:

  • 2 כפות שמן זית
  • 300 גרם ניוקי תפו"א
  • 1 כף חמאת תנובה
  • 1 בצל שאלוט קצוץ
  • 1 ענף רוזמרין טרי ושטוף
  • 1 ענף מרווה נקי ושטוף
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 250 גרם פילה סלמון נקי מעור שומן ועצמות, חתוך לקוביות בינוניות
  • 1.5 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 1 גבינת פיראוס ברי מובחלת של תנובה, חתוכה לקוביות
  • 1/4 כוס יין לבן
  • מיץ מ-1/2 לימון טרי
  • מלח
  • פלפל לבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מחבת רחבה, יוצקים אליה 2 כפות שמן זית ומחממים היטב.

  • 02.

    מוסיפים את הניוקי וצולים תוך הקפצות קלות עד להשחמה וצלייה קלה.

  • 03.

    מוציאים לצלחת רחבה.

  • 04.

    מוסיפים כף חמאה וצולים את השאלוט הקצוץ בליווי ענף הרוזמרין והמרווה, עד שנהיה שקוף.

  • 05.

    מוסיפים את שיני השום הפרוסות, קוביות הסלמון והפלפלים וצולים כ-5 דקות מעל חום בינוני.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

    מוסיפים 1/4 כוס יין לבן עם מיץ מחצי לימון וצולים לעוד דקה.

  • 07.

    מוסיפים את השמנת ומסמיכים תוך ערבוב קל.

  • 08.

    מוציאים את ענפי המרווה והרוזמרין.

  • 09.

    מתבלים בפלפל לבן ומלח. כשהרוטב מסמיך מוסיפים את הניוקי וקוביות הברי, מערבבים שתי דקות נוספות ומעבירים לצלחות.

  • 10.

    מעטרים את המנות בענפי רוזמרין וטימין טריים.

הכנת? כאן מדרגים
(53)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.