לזניה ירקות אנטיפסטי וגבינות של רון יוחננוב | השף הלבן

לזניה ירקות אנטיפסטי וגבינות

רוצים לשדרג את המתכון הקבוע ללזניה? קבלו את המתכון של רון יוחננוב ללזניית אנטיפסטי משגעת שתהפוך למרכז השולחן בארוחת הערב המשפחתית

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניה ירקות אנטיפסטי וגבינות
צילום: רון יוחננוב עיצוב: רון יוחננוב

המרכיבים ל 5-6:

  • חצי חבילת עלי לזניה (ללא בישול מוקדם)
  • חבילת אנטיפסטי בסגנון איטלקי לתנור של סנפרוסט / שני קישואים חתוכים לפרוסות + שני פלפלים אדומים חתוכים לפרוסות + פלפל צהוב חתוך לפרוסות
לרוטב:
  • 250 גרם רסק עגבניות
  • 400 גרם קופסת עגבניות חתוכות דק
  • קופסת עגבניות חתוכות דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • חופן בזילקום קצוץ דק
  • מלח / פלפל שחור
  • 300 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן" או פתיתי גאודה "COLLECTION"
לעיטור:
  • מעט עלי בזיליקום
גודל תבנית: תבנית 20X30

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות.

  • 02.

    בקערה, מערבבים את כל המצרכים לרוטב (חשוב לבדוק תיבול מראש).

  • 03.

    הרכבת הלזניה: מרפדים תבנית בנייר אפיה או לחלופין משמנים היטב תבנית ומניחים שכבה ראשונה של עלי לזניה. מוזגים מעליהם מעל רוטב עגבניות ומניחים מעל שכבה נוספת של עלי לזניה.

  • 04.

    מעל שכבת עלי הלזניה השנייה מרכיבים שכבת ירקות אנטיפסטי ומפזרים גבינה מגורדת ומעליהם מוסיפים שכבת עלי לזניה נוספת.

  • 05.

    חוזרים על הפעולה 3 פעמים.

  • 06.

    מפזרים מעל השכבה העליונה את יתרת פתיתי הגבינה ומקשטים בירקות אנטיפסטי.

  • 07.

    מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום, מכניסים לתנור ואופים 40 דקות. לאחר מכן פותחים את הכיסוי ואופים עוד כ-15 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 08.

    מגישים לצד סלט ירוק.

  • 09.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(6)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.