לזניה חלבית מהירה – סופר טעימה וסופר קלה להכנה | השף הלבן

לזניה חלבית מהירה

מצאנו את המתכון המושלם ללזניה חלבית קלאסית! אתם לא זקוקים ליותר משבעה מרכיבים ועשרים דקות של עבודה – ויש לכם לזניית גבינות מושלמת, בתיאבון!

מאת: אביטל אוחיון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניה חלבית מהירה

המרכיבים ל8 מנות:

  • חבילת לזניה ברילה
  • 1 גביע קוטג' תנובה
  • 1 גביע גבינה לבנה תנובה
  • 200 גרם גבינה צהובה עמק מגורדת
  • 200 גרם גבינה מלוחה פיראוס מגורדת
  • עשבי תיבול
  • 1 צנצנת רוטב פיצה
  • 1 גביע שמנת מתוקה לבישול השף הלבן

הוראות הכנה:

  • 01.

     מערבבים את הגבינות הלבנות יחד, אפשר להעשיר את התערובת עם שמנת חמוצה.

  • 02.

    מכינים את הרוטב - מערבבים את רוטב הפיצה עם חצי קופסא של שמנת מתוקה.

  • 03.

    משמנים תבנית במעט שמן זית, מסדרים שורה ראשונה של עלי לזניה, מורחים רוטב על כל העלים, מורחים מעט מתערובת הגבינות הלבנות, מפזרים גבינה צהובה וגבינה מלוחה בצורה אחידה, מפזרים עשבי תיבול יבשים או טריים. מניחים שכבה נוספת של עלים ומהדקים.

  • 04.

    חוזרים על התהליך עד לקבלת 3-4 שכבות לזניה. מסיימים בפיזור גבינה צהובה.

  • 05.

    את הרוטב שנותר מערבבים עם יתרת השמנת. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לכ-20-30 דקות יש לנעוץ מזלג, כשהפסטה רכה - הלזניה מוכנה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(2480)