מתכון לזניה בשרית | השף הלבן

לזניה בשרית

לזניה בשרית, טעימה ועשירה

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לזניה בשרית

המרכיבים ל 4 מנות:

  • חבילת עלי לזניה (לבשל לפי ההוראות)
  • קילו בשר טחון (אפשר גם עוף/הודו למקפידים)
  • 3 עגבניות גדולות קלופות
  • בצל גדול או שניים בנוניים קצוצים
  • 6-7 שיני שום
  • פלפל חריף (לאוהבי החריף) קצוץ דק
  • חציל חתוך לקוביות (לאוהבי החצילים)
  • אורגנו יבש

הוראות הכנה:

  • 01.

    מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ואת השום הכתוש (ניתן גם להוסיף חציל).

  • 02.

    מרסקים את העגבניות במעבד מזון עם כף גדושה של רסק עגבניות (שומרים שליש מהכמות) ומוסיפים שני שליש גם לסיר.

  • 03.

    לקראת הסוף מוסיפים את הפלפל החריף. מוסיפים כף שטוחה של אורגנו ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.

  • 04.

    מסדרים בתבנית מלבנית את אטריות הלזניה המוכנות שתי וערב מעליהן מפזרים חצי מכמות המלית.

  • 05.

    מסדרים עוד שכבה של עלי הלזניה את שליש הרסק ששמרנו מוסיפים לו שתי שיני שום כתושות, מעט אורגנו מלח ופלפל ומורחים מחציתו על האטריות.

  • 06.

    מפזרים את שאר הבשר ומעליו שוב מסדרים את עלי הלזניה מעליהם.

  • 07.

    מורחים שוב את שארית הרסק.

  • 08.

    מכניסים לתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות לכ- 30דקות.

הכנת? כאן מדרגים
(206)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.