קובה חצילים ומוצרלה בקרם יוגורט
כן, קובה יכול להיות גם חלבי! תשכחו מכל מה שחשבתם על קובה ותתכוננו להתאהב מחדש: מתכון של יונית צוקרמן לקובה חצילים ומוצרלה מתוך חוברת שבועות
המרכיבים ל 20-25 יחידות:
- 250 גרם בורגול דק
- 2 כפות שמן
- 1 כף קמח
- 1 כוס (200 גרם) סולת
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה
- 2 חצילים חתוכים לקוביות קטנות
- 1/3 כוס (70 מ"ל) שמן זית
- 3 בצלים גדולים קלופים וקצוצים
- מלח ופלפל
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה COLLECTION
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1 גביע (200 גרם) יוגורט BIO תנובה 3%
- 6 עלי בזיליקום
- 5 עלי נענע
- 2 ענפים של שמיר
- 1 שן שום כתושה
- קורט סוכר
- 2 כפות שמן זית
- מלח
- שמן לטיגון עמוק
הוראות הכנה:
-
01.
הבצק: שמים את הבורגול בקערה, מכסים במים ומניחים להשריה כשעה. מסננים.
-
02.
מעבירים את הבורגול לקערה בינונית. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומערבבים. מכסים ומניחים בטמפרטורת החדר לכחצי שעה, להתייצבות.
-
03.
המלית: מחממים את התנור ל-230 מעלות בתוכנית גריל. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
-
04.
שמים את החצילים בתבנית, מברישים בשמן הזית ומתבלים במעט מלח.
-
05.
צולים 4-3 דקות, עד שהחצילים מזהיבים. מוציאים ומניחים לצינון.
טיימר מופעל
-
06.
יוצקים למחבת קטנה את שמן הזית שנותר (כ-1 כף) ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים 3-2 דקות, עד שהוא נעשה שקוף. מתבלים במלח ובפלפל, מסירים מהכיריים ומניחים לצינון קל.
טיימר מופעל
-
07.
שמים בקערה את החצילים, הבצל ופתיתי המוצרלה, מתבלים באגוז המוסקט ומערבבים.
-
08.
הרכבת הקובה: קורצים מהבצק כדורים קטנים בהתאם לגודל שאוהבים, משטחים לצורת עיגול, מניחים במרכז כפית מהמלית, סוגרים ומכדררים לצורת כדור פחוס. מעבירים לכלי מתאים ומאחסנים במקפיא שעה לפחות, להתייצבות.
-
09.
קרם היוגורט: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביו וטוחנים לקרם חלק.
-
10.
יוצקים למחבת שמן לטיגון עמוק ומחממים. מוציאים את הקובות מהמקפיא ומטגנים אותן בשמן החם כ-3 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות. בעזרת כף מחוררת מוציאים אותן לצלחת מרופדת בנייר סופג. מכינים כך את כל הקובות. מגישים חם, לצד הקרם.
טיימר מופעל
הידעת?
טיפ: התאמה לגרסה טבעונית – ניתן להחליף את פתיתי המוצרלה בפתיתים בסגנון גאודה תנובה Alternative, ואת הגביע יוגורט בגביע סויה BIO בטעם טבעי תנובה Alternative