קובה חצילים ומוצרלה בקרם יוגורט - יונית צוקרמן | השף הלבן

קובה חצילים ומוצרלה בקרם יוגורט

כן, קובה יכול להיות גם חלבי! תשכחו מכל מה שחשבתם על קובה ותתכוננו להתאהב מחדש: מתכון של יונית צוקרמן לקובה חצילים ומוצרלה מתוך חוברת שבועות

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
צילום: דן פרץ (סטילס) עיצוב: נורית קריב (סטילס)

המרכיבים ל 20-25 יחידות:

לבצק:
  • 250 גרם בורגול דק
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף קמח
  • 1 כוס (200 גרם) סולת
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה
למלית:
  • 2 חצילים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1/3 כוס (70 מ"ל) שמן זית
  • 3 בצלים גדולים קלופים וקצוצים
  • מלח ופלפל
  • 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה COLLECTION
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
לקרם היוגורט:
  • 1 גביע (200 גרם) יוגורט BIO תנובה 3%
  • 6 עלי בזיליקום
  • 5 עלי נענע
  • 2 ענפים של שמיר
  • 1 שן שום כתושה
  • קורט סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
לטיגון:
  • שמן לטיגון עמוק

הוראות הכנה:

  • 01.

    הבצק: שמים את הבורגול בקערה, מכסים במים ומניחים להשריה כשעה. מסננים.

  • 02.

    מעבירים את הבורגול לקערה בינונית. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומערבבים. מכסים ומניחים בטמפרטורת החדר לכחצי שעה, להתייצבות.

  • 03.

    המלית: מחממים את התנור ל-230 מעלות בתוכנית גריל. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

  • 04.

    שמים את החצילים בתבנית, מברישים בשמן הזית ומתבלים במעט מלח.

  • 05.

    צולים 4-3 דקות, עד שהחצילים מזהיבים. מוציאים ומניחים לצינון.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 06.

    יוצקים למחבת קטנה את שמן הזית שנותר (כ-1 כף) ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים 3-2 דקות, עד שהוא נעשה שקוף. מתבלים במלח ובפלפל, מסירים מהכיריים ומניחים לצינון קל.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 07.

    שמים בקערה את החצילים, הבצל ופתיתי המוצרלה, מתבלים באגוז המוסקט ומערבבים.

  • 08.

    הרכבת הקובה: קורצים מהבצק כדורים קטנים בהתאם לגודל שאוהבים, משטחים לצורת עיגול, מניחים במרכז כפית מהמלית, סוגרים ומכדררים לצורת כדור פחוס. מעבירים לכלי מתאים ומאחסנים במקפיא שעה לפחות, להתייצבות.

  • 09.

    קרם היוגורט: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביו וטוחנים לקרם חלק.

  • 10.

    יוצקים למחבת שמן לטיגון עמוק ומחממים. מוציאים את הקובות מהמקפיא ומטגנים אותן בשמן החם כ-3 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות. בעזרת כף מחוררת מוציאים אותן לצלחת מרופדת בנייר סופג. מכינים כך את כל הקובות. מגישים חם, לצד הקרם.

    טיימר מופעל
    00:03:00

הידעת?

טיפ: התאמה לגרסה טבעונית – ניתן להחליף את פתיתי המוצרלה בפתיתים בסגנון גאודה תנובה Alternative, ואת הגביע יוגורט בגביע סויה BIO בטעם טבעי תנובה Alternative

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.