מתכון פלפל קלוי במילוי חם של קינואה וגבינות | השף הלבן

פלפל קלוי במילוי חם של קינואה וגבינות

אנטי פסטי צבעוני, בריא וטעים.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פלפל קלוי במילוי חם של קינואה וגבינות

המרכיבים ל חד פעמית 10X10:

  • 2 פלפלים גדולים, אדומים טריים
  • מלח
  • 1/2 כוס קינואה
  • 1 כף עלי טימין
  • מלח גס
  • פלפל לבן
  • שמן זית
  • 120 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן
  • 2 כפות גבינת גלעד מגוררת גס
  • 1 עגבנייה בינונית, קצוצה דק
  • פלפל לבן
  • 2 כפות עלי נענע קצוצים
  • 2 כפות פירורי לחם עבים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרתיחים ליטר מים עם קורט מלח. לאחר שהמים רתחו מוסיפים את הקינואה ומבשלים כ-10 דקות עד לריכוך עדין של הקינואה. מסננים ומצננים במים קרים. מייבשים במסננת.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מרפדים תבנית בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

  • 03.

    שוטפים היטב את הפלפלים וחוצים אותם לאורכם עם הענף. משאירים את הענף מחובר לעיטור.

  • 04.

    מרוקנים מכל חצי פלפל את הגרעינים. משאירים את בסיס הענף.

  • 05.

    מניחים את הפלפלים בתבנית , כשהחלק הפתוח כלפי מעלה.

  • 06.

    מפזרים בחצאי הפלפלים קורט עלי טימין, קורט מלח גס, מעט פלפל לבן וחצי כפית שמן זית. מורחים את השמן עם האצבע על פני חלקם הפנימי של הפלפלים.

  • 07.

    הופכים את הפלפלים כך שצידם הפתוח כלפי מטה. יוצקים 2 כפות שמן זית לצלוחית. מגלגלים נייר סופג למעין מברשת, טובלים בשמן הזית ומורחים על הפלפלים שכבת שמן עדינה.

  • 08.

    צולים את הפלפלים בתנור למשך 20-25 דקות עד לריכוך וקבלת צבע צלוי. יש לשים לב שלא לרכך יותר מדי את בשר הפלפלים בצלייה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 09.

    בתום האפייה, מוציאים את הפלפלים מהתנור אל משטח העבודה. מכסים אותם במהירות בניילון נצמד. מצננים בכיסוי הניילון כ-15 דקות. לאחר הצינון, מסירים את הניילון הנצמד וקולפים בעדינות את הפלפלים בעודם בתבנית, כדי שצורתם תישמר.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 10.

    מניחים את הקינואה בקערה, ומערבבים עם חצי כפית מלח, מפוררים את גבינת הכנען, מוסיפים את הקצ'קבל, כף שמן זית, עגבנייה קצוצה, קורט פלפל לבן עדין ועלי הנענע הקצוצים.

  • 11.

    הופכים את הפלפלים כך, שצידם הפתוח כלפי מעלה, יוצרים מעין כדור מאורך ודחוס קלות מהמילוי. מניחים בכל מרכז פלפל לאורכו.

  • 12.

    עוטפים את המילוי עם קצוות הפלפלים וסוגרים. מהדקים בעדינות.

  • 13.

    לפני ההגשה מסדרים את הפלפלים בתבנית,יוצקים עליהם מעט שמן זית ובוזקים מעט מפירורי הפנקו.

  • 14.

    צולים בתנור חם למשך 5-6 דקות.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 15.

    מגישים חם כתוספת או כמנה ראשונה.

הכנת? כאן מדרגים
(54)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.