פלפלוני ביס ממולאים גבינה ובוטנים בצ'ילי | השף הלבן

פלפלוני ביס ממולאים גבינה ובוטנים בצ'ילי

מנת פתיחה צבעונית וטעימה. הבוטנים המצופים צ'ילי מוסיפים פריכות וטעם פיקנטי.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פלפלוני ביס ממולאים גבינה ובוטנים בצ'ילי
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 12 יחידות:

  • 14-12 פלפלוני ביס
  • 100 גרם פטה כבשים פיראוס מפוררת (20% או פחות, לבחירה)
  • ½ גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה של פעם 27%
  • 2 כפיות פתיתי פפריקה מעושנת
  • 50 גרם בוטנים מצופים צ'ילי (קונים בחנות פיצוחים) מרוסקים דק
  • מעט שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    9pt">

  • 02.

    מרוקנים את הפלפלונים מגרעינים. מועכים יחד בקערה פטה, שמנת, 1 כפית פפריקה מעושנת וכמעט כל כמות הבוטנים המרוסקים - שומרים 2 כפות לעיטור.

  • 03.

    9pt">

  • 04.

    מעבירים את התערובת לשק זילוף חד־פעמי וגוזרים חור בקצה. ממלאים את הפלפלים בתערובת עד לפתח הפלפל - לא יותר. מברישים את הפלפלונים במעט שמן זית וטובלים את הפתח של כל אחד מהם בתערובת של 1 כפית פפריקה מעושנת ו־2 כפות בוטנים מרוסקים.

  • 05.

    9pt">

  • 06.

    מסדרים את הפלפלונים בכלי חסין־חום. ממש לפני ההגשה מכניסים את הכלי לתנור שחומם מראש לחום בינוני־גבוה (200 מעלות) למשך 6-5 דקות - המלית צריכה להתחמם אך לא להגיע לשלב שבו היא נמסה וזולגת החוצה. מגישים מיד.

    טיימר מופעל

    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.