לאטקעס פטריות עם יוגורט עיזים ועשבי תיבול | השף הלבן

לאטקעס פטריות עם יוגורט עיזים ועשבי תיבול

כדי לא להשתעמם בשמונה ימים של חג, אפשר לגוון את הלאטקעס בתוספות שונות וברוטבי הגשה שונים – פטריות קצוצות ויוגורט עיזים, למשל.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לאטקעס פטריות עם יוגורט עיזים ועשבי תיבול
צילום: יהודה סולומון עיצוב: יהודה סולומון

המרכיבים ל24 לביבות:

  • 1 בצל בינוני
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה
  • 150 גרם פטריות שמפיניון
  • 2 ביצים גדולות
  • 3 כפות מחוקות קמח
  • קורט אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • שמן לטיגון
  • 1 גביע יוגורט עיזים פיראוס
  • 1 כף עשבי תיבול קצוצים (שמיר, נענע, ריחן, כוסברה, פטרוזיליה – סוג אחד או תערובת)

הוראות הכנה:

  • 01.

    קולפים את הבצל ומגררים אותו על מגררת גסה. מעבירים למסננת המונחת מעל קערה, ולוחצים עליו בכף כדי לסחוט את הנוזלים.

  • 02.

    קולפים את תפוחי האדמה ומגררים גם אותם. סוחטים היטב, מעבירים למסננת ומשהים להגרת נוזלים עד לגמר שאר ההכנות.

  • 03.

      קוצצים את הפטריות ומעבירים לקערת ערבוב.

  • 04.

    מוסיפים את תפוחי האדמה ואת הבצל ומערבבים מעט.

  • 05.

    מוסיפים ביצים, קמח, אבקת אפייה ותבלינים. מערבבים היטב.

  • 06.

     במחבת גדולה, מחממים שמן בעומק 2-

  • 07.

    5 ס"מ בערך (השמן צריך להגיע עד חצי גובה הלביבה) על אש בינונית-גבוהה. נוטלים כפות גדושות מתערובת הלביבות ושמים בשמן החם – ברווחים גדולים – ומשטחים מעט בגב כף. מטגנים מעל להבה בינונית עד שהצד התחתון של הלביבה מזהיב יפה. הופכים ומזהיבים את הצד השני. מוציאים בכף מחוררת למגש מרופד בנייר סופג. מגישים חם, עם יוגורט עיזים מעורבב בעשבי תיבול.

הכנת? כאן מדרגים
(0)