מתכון כרובית במילוי גבינות | השף הלבן

כרובית במילוי גבינות

כרובית במילוי גבינות עם ציפוי פירורי לחם פריך

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כרובית במילוי גבינות

המרכיבים ל6 מנות:

  • כרובית של סנפרוסט
  • 4 ליטר מים
  • 4 כפות מלח גס
  • 80 גרם גבינה מותכת ״נעמה״
  • 80 גרם גבינה בולגרית קלאסית/מעודנת 5% שומן ״פיראוס״ חתוכה לקוביות
  • 80 גרם גבינת ברי/עדי 24% שומן קולקשן
  • גבינת רוקפור/גליל 26% שומן קולקשן
  • 1/2 כוס מיונז
  • 1 ביצה
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 1/2 כפית מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מראש תנור לחום בינוני (180 מעלות).

  • 02.

    חולטים את הכרובית: מרתיחים את המים עם 4 כפות מלח בסיר גדול, כשהם רותחים שמים בפנים את הכרובית הפוכה, תפרחת פונה מטה, ומבשלים אותה עד שהיא מתרככת מעט (בערך 8 דקות) מוציאים, מסננים ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 03.

    חותכים את כל הגבינות לחתיכות קטנות, דוחסים אותן בין הפרחים מכל הצדדים, אתם רוצים שהכרובית תהיה מלאה גבינות, אבל עבדו בעדינות כדי לא לשבור את הפרחים הרגישים, כשהיא מפוצצת גבינות, הניחו אותה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • 04.

    מערבבים את המיונז עם ביצה, פלפל שחור ומלח, עם מברשת מורחים את הכרובית מכל צדדיה, שמים לב לכסות גם את החלק התחתון, בוזקים פירורי לחם על כל הכרובית כך שתהיה כולה מצופה.

  • 05.

    מכניסים לתנור, אופים 25 דקות עד שהציפוי זהוב ויציב.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 06.

    מעבירים בזהירות לכלי הגשה ופורסים עם סכין גדולה לעיני האורחים.

הכנת? כאן מדרגים
(233)