כופתאות תרד – כשר לפסח
גיוון צבעוני וטעים לכופתאות המצה המסורתיות. אם מגישים אותן כתוספת למרק צמחוני, אפשר להעשיר את התערובת ב־5-4 כפות של גבינת פרמזן מגוררת דק.
המרכיבים ל24 יחידות:
- 150 גרם מדליוני תרד "סנפרוסט"
- ¼1 כוסות (150 גרם) קמח מצה
- 1 כפית אבקת אפייה
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית אגוז מוסקט מגורר (רצוי טרי)
- מלח
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס מים רותחים
- 2 ביצים גדולות טרופות
הוראות הכנה:
-
01.
מפשירים את מדליוני התרד(60-30 שניות במיקרוגל).
-
02.
מערבבים בקערה קמח מצה, אבקת אפייה,פלפל שחור, אגוז מוסקט וכפית מלח. מוסיפים שמן, ויוצקים על התערובת כוס מיםרותחים. מערבבים היטב. מוסיפים את התרד ומערבבים שוב. מוסיפים את הביצים ומערבביםלעיסה אחידה. מכסים ונותנים לתערובת לנוח במקרר 30 דקות (אפשר גם שעה־שעתיים).
טיימר מופעל
-
03.
בסיר גדול מביאים לרתיחה עזה
-
04.
5ליטרים מים בתוספת כף מלח. בינתיים מכינים את הכופתאות. מגלגלים בכפות ידייםרטובות 24 כדורים בקוטר 3 ס"מ בערך (כף מידה גדושה). מטילים את הכופתאות למיהמלח הרותחים, מכסים ומבשלים במשך 5-4 דקות. מוציאים את הכופתאות מהמים בכף מחוררתומעבירים לכלי. מכסים כדי למנוע התייבשות. להגשה, מחלקים את הכופתאות לצלחות מרק,ומכסים במרק חם.טיפ: אםהמרק שבו אתם מגישים את הכופתאות איננו מהסוג הצלול, אפשר לבשל את הכופתאות בתוךהמרק עצמו (מבשלים את הכופתאות בסיר נפרד כדי שלא יעכירו את המרק).
טיימר מופעל