כופתאות ממולאות תרד ברוטב פלפלים קלויים | השף הלבן

כופתאות ממולאות תרד ברוטב פלפלים קלויים

גרסה אלגנטית עם טוויסט מפתיע לקנידלך המסורתיים

מאת: גבי סמלסון
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כופתאות ממולאות תרד ברוטב פלפלים קלויים
צילום: גבי סמלסון עיצוב: גבי סמלסון

המרכיבים ל12 יחידות:

  • 1 שקית עלי תרד מוקפאים סנפרוסט (800 גרם)
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט ,טחון
  • מלח, פלפל שחור טחון
  • 1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים
לכופתאות:
  • 3 כוסות קמח מצה
  • 2 ו-1/2 כוסות מים רותחים
  • 3 כפות שמן
  • 4 ביצים
  • מלח, פלפל שחור טחון
  • לרוטב הפלפלים:
  • 3 פלפלים אדומים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות סילאן (דבש תמרים)
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • מלח, פלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית צ'ילי טחון

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הכופתאות: שמים את קמח המצה בקערה ויוצקים את המים הרותחים ומערבבים.  מצננים מעט.  מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. משהים במקרר למשך שעתיים.

  • 02.

    הכנת המלית:  מפשירים את התרד, מעבירים למסננת ומנקזים את הנוזלים. מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל  ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את התרד ואת התבלינים ומבשלים תוך ערבוב עד אידוי הנוזלים. מוסיפים את האגוזים ומערבבים.

  • 03.

    לוקחים כף גדושה מתערובת הכופתאות בכף יד רטובה ומשטחים לעיגול בקוטר 5  ס"מ.  שמים במרכז העיגול כפית ממלית התרד, סוגרים ומגלגלים לעיגול יפה.

  • 04.

      מרתיחים בסיר גדול מים.  מכניסים את הכופתאות  ומבשלים 4 דקות אחרי שהכופתאות צפות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 05.

    הכנת הרוטב: קולים את הפלפלים בתנור עד להשחמת הקליפה.  מוציאים מהתנור, ומעבירים לשקית ניילון,  סוגרים וממתינים כ 10- דקות. קולפים את הפלפלים,חוצים ומרחיקים את הגרעינים. טוחנים את הפלפלים ושאר חומרי הרוטב עד לקבלת מרקם חלק.

  • 06.

    מחממים מעט את הרוטב,מוסיפים את הכופתאות ומבשלים 5 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)