קסדייות חמד וזיתים
המנה הזו תהפוך אצלכם ללהיט. עשר דקות הכנה – וחיסול ממוקד תוך דקה מרגע ההגשה לשולחן.
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
- 5 טורטיות קמח תירס וקמח חיטה בקוטר 20 ס"מ (או טורטיות מקמח חיטה)
- 1 חבילה (250 גרם) גבינת חמד 16% "פיראוס" פרוסה לפרוסות בעובי 5 מ"מ
- 1 כוס זיתים מסוגים שונים (קוקטייל) מגולענים וקצוצים גס
- ½ כוס עלי כוסברה
- מעט שמן לשימון המחבת
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים טורטייה על משטח העבודה. מפזרים על חציה האחד זיתים קצוצים. מכסים בפרוסות גבינה ומפזרים עלי כוסברה (משאירים שוליים נקיים של 1 ס"מ). מקפלים את החצי השני של הטורטייה מעל חומרי המלית. מהדקים קלות.
-
02.
משמנים קלות תחתית מחבת גדולה, ומחממים מעל להבה בינונית. מניחים במחבת שתי קסדיות מקופלות ומטגנים כדקה, עד שצידן התחתון מזהיב. הופכים בזהירות בעזרת כף טיגון, מהדקים קלות בעזרת הכף, ומטגנים עד שהצד השני מזהיב יפה והגבינה נמסה. מעבירים לכלי הגשה, חותכים כל קסדייה לשניים ומגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים