פתיתי מצה בפרמזן | השף הלבן

פתיתי מצה בפרמזן

את הפתיתים הטעימים האלה אפשר להגיש כמנה עיקרית בארוחה קלה או כתוספת.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פתיתי מצה בפרמזן
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 2-3:

  • ½ כוס חלב "תנובה"
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 שן שום קטנה כתושה
  • 2 מצות
  • מלח ופלפל
  • 10 גרם חמאת "תנובה"
  • 1 כף שמן זית
  • 3 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    טורפים יחד בקערה חלב, ביצים ושום. שוברים את המצות לפיסות קטנות ומוסיפים לקערה. מתבלים במלח ובפלפל. מכסים ומשהים במקרר במשך שעה לפחות.

  • 02.

    ממיסים במחבת גדולה חמאה ושמן מעל להבה בינונית־גבוהה. מוסיפים את תערובת המצות, ומטגנים תוך ערבוב בכף עץ במשך כ־5 דקות, עד שהנוזלים נספגים והתערובת נפרדת לפתיתים רכים. 

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 03.

    מסירים מהאש ומעבירים לכלי הגשה. זורים את הפרמזן על פתיתי המצה החמים ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.