פריטטה ירקות | השף הלבן

פריטטה ירקות

פריטטה מתאימה לארוחת צהריים או ערב, היא קלה לעיכול ובעזרת הירקות הופכת למנה בעלת ערך תזונתי רב.

מאת: פיליס גלזר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פריטטה ירקות

המרכיבים ל4:

  • 2 כפיות חמאת תנובה
  • 1 כפית שמן זית
  • ½ כוס בצל אדום קצוץ
  • 1 כוס פתיתי ברוקולי מוקפאים סנפרוסט, מופשרים וסחוטים היטב
  • 3 כוסות דחוסות עלי מנגולד קצוצים גס (בלי הגבעולים)
  • 8 עגבניות שרי חצויות לאורך
  • 4 פטריות פרוסות
  • 4 ביצים גדולות
  • ¾ כוס חלב תנובה דל לקטוז
  • 100 גרם גבינה בולגרית פיראוס 5% , מפוררת גס
  • פלפל לפי הטעם
  • 2 כפות פתיתי עמק 15%

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל- 180 מעלות. ממיסים את החמאה עם שמן הזית במחבת28-26 ס"מ שמתאים גם לתנור. מערבבים כדי לכסות את תחתית המחבת בשכבה דקה.

  • 02.

    מוסיפים את הבצל הקצוץ. מערבבים כדי לכסות את תחתית המחבת בשכבה דקה.ומטגנים עד שהוא מזהיב.

  • 03.

    מנמיכים את האש, בוחשים פנימה את עלי המנגולד. מטגנים 5 דקות בבחישה ומוסיפיםאת הברוקולי הסחוט, העגבניות והפטריות. מכסים ומבשלים עוד 5 דקות.מורידים את המכסה. המנגולד מוכן כאשר הוא מתרכך אך עדיין שומר על צבעו הירוק.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    בקערה, טורפים את הביצים עם מטרפת יד ומוסיפים את החלב. מתבליםבפלפל לפי הטעם ויוצקים באופן שווה על הפריטטה. מכסים ומבשלים כ 8- דקות.

  • 05.

    מורידים את המכסה ומפזרים למעלה את הגבינה המפוררת והפתיתים.

  • 06.

    מעבירים לתנור ואופים כ 25- דקות עד שהפריטטה יציבה. מעמידים בצד 10 דקות לפני שחותכים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)