פריטטה ירקות
פריטטה מתאימה לארוחת צהריים או ערב, היא קלה לעיכול ובעזרת הירקות הופכת למנה בעלת ערך תזונתי רב.
המרכיבים ל4:
- 2 כפיות חמאת תנובה
- 1 כפית שמן זית
- ½ כוס בצל אדום קצוץ
- 1 כוס פתיתי ברוקולי מוקפאים סנפרוסט, מופשרים וסחוטים היטב
- 3 כוסות דחוסות עלי מנגולד קצוצים גס (בלי הגבעולים)
- 8 עגבניות שרי חצויות לאורך
- 4 פטריות פרוסות
- 4 ביצים גדולות
- ¾ כוס חלב תנובה דל לקטוז
- 100 גרם גבינה בולגרית פיראוס 5% , מפוררת גס
- פלפל לפי הטעם
- 2 כפות פתיתי עמק 15%
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל- 180 מעלות. ממיסים את החמאה עם שמן הזית במחבת28-26 ס"מ שמתאים גם לתנור. מערבבים כדי לכסות את תחתית המחבת בשכבה דקה.
-
02.
מוסיפים את הבצל הקצוץ. מערבבים כדי לכסות את תחתית המחבת בשכבה דקה.ומטגנים עד שהוא מזהיב.
-
03.
מנמיכים את האש, בוחשים פנימה את עלי המנגולד. מטגנים 5 דקות בבחישה ומוסיפיםאת הברוקולי הסחוט, העגבניות והפטריות. מכסים ומבשלים עוד 5 דקות.מורידים את המכסה. המנגולד מוכן כאשר הוא מתרכך אך עדיין שומר על צבעו הירוק.
טיימר מופעל
-
04.
בקערה, טורפים את הביצים עם מטרפת יד ומוסיפים את החלב. מתבליםבפלפל לפי הטעם ויוצקים באופן שווה על הפריטטה. מכסים ומבשלים כ 8- דקות.
-
05.
מורידים את המכסה ומפזרים למעלה את הגבינה המפוררת והפתיתים.
-
06.
מעבירים לתנור ואופים כ 25- דקות עד שהפריטטה יציבה. מעמידים בצד 10 דקות לפני שחותכים.
טיימר מופעל