פריטטה ירקות | השף הלבן

פריטטה ירקות

פריטטה מתאימה לארוחת צהריים או ערב, היא קלה לעיכול ובעזרת הירקות הופכת למנה בעלת ערך תזונתי רב.

מאת: פיליס גלזר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פריטטה ירקות

המרכיבים ל 4:

  • 2 כפיות חמאת תנובה
  • 1 כפית שמן זית
  • ½ כוס בצל אדום קצוץ
  • 1 כוס פתיתי ברוקולי מוקפאים סנפרוסט, מופשרים וסחוטים היטב
  • 3 כוסות דחוסות עלי מנגולד קצוצים גס (בלי הגבעולים)
  • 8 עגבניות שרי חצויות לאורך
  • 4 פטריות פרוסות
  • 4 ביצים גדולות
  • ¾ כוס חלב תנובה דל לקטוז
  • 100 גרם גבינה בולגרית פיראוס 5% , מפוררת גס
  • פלפל לפי הטעם
  • 2 כפות פתיתי עמק 15%

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל- 180 מעלות. ממיסים את החמאה עם שמן הזית במחבת28-26 ס"מ שמתאים גם לתנור. מערבבים כדי לכסות את תחתית המחבת בשכבה דקה.

  • 02.

    מוסיפים את הבצל הקצוץ. מערבבים כדי לכסות את תחתית המחבת בשכבה דקה.ומטגנים עד שהוא מזהיב.

  • 03.

    מנמיכים את האש, בוחשים פנימה את עלי המנגולד. מטגנים 5 דקות בבחישה ומוסיפיםאת הברוקולי הסחוט, העגבניות והפטריות. מכסים ומבשלים עוד 5 דקות.מורידים את המכסה. המנגולד מוכן כאשר הוא מתרכך אך עדיין שומר על צבעו הירוק.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    בקערה, טורפים את הביצים עם מטרפת יד ומוסיפים את החלב. מתבליםבפלפל לפי הטעם ויוצקים באופן שווה על הפריטטה. מכסים ומבשלים כ 8- דקות.

  • 05.

    מורידים את המכסה ומפזרים למעלה את הגבינה המפוררת והפתיתים.

  • 06.

    מעבירים לתנור ואופים כ 25- דקות עד שהפריטטה יציבה. מעמידים בצד 10 דקות לפני שחותכים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.