מתכון פריטטה בצל עשבי תבלין וסלמון מעושן | השף הלבן

פריטטה בצל עשבי תבלין וסלמון מעושן

פריטטה בצל עשבי תבלין וסלמון מעושן

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פריטטה בצל עשבי תבלין וסלמון מעושן

המרכיבים ל4 מנות:

  • 1 גביע שמנת חמוצה "בטעם של פעם"
  • 20 גרם פתיתי עמק למאפים מסדרת השף הלבן
  • 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 1 כף חמאה מלוחה תנובה
  • 1 כף שמן לבישול
  • 1 בצל פרוס לפרוסות דקות
  • 8 ביצים תנובה
  • 1/3 כוס שמיר קצוץ
  • 1/3 כוס עירית קצוצה
  • מלח
  • 8 פרוסות דקות של סלמון מעושן
  • מכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 1 גביע שמנת חמוצה "בטעם של פעם"
  • 20 גרם פתיתי עמק למאפים מסדרת השף הלבן
  • 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 1 כף חמאה מלוחה תנובה
  • 1 כף שמן לבישול
  • 1 בצל פרוס לפרוסות דקות
  • 8 ביצים תנובה
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים במחבת בקוטר 22 ס"מ (שאפשר גם להכניס לתנור) חמאה ושמן ומטגנים את הבצל על אש קטנה עד שהופך לשקוף.

  • 02.

    בקערה טורפים את הביצים עם השמנת לבישול. מוסיפים את עשבי התבלין ומטבלים במלח ופלפל.

  • 03.

    יוצקים את תערובת הביצים מעל הבצל המטוגן. מבשלים על אש בינונית במשך 6-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מחממים את התנור למצב גריל ומעבירים את המחבת לתנור למשך 2 דקות עד שהחלק העליון ומבעבע. מוציאים מהתנור ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    פורסים למשלושים ומעבירים לצלחות. כל משולש מורחים בכפית שמנת חמוצה ומניחים מעל פרוסות סלמון מעושן. מעטרים בשמנת חמוצה וגבעול שמיר טרי.

הכנת? כאן מדרגים
(82)