פריטטה בצל עשבי תבלין וסלמון מעושן
פריטטה בצל עשבי תבלין וסלמון מעושן
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 1 גביע שמנת חמוצה "בטעם של פעם"
- 20 גרם פתיתי עמק למאפים מסדרת השף הלבן
- 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 1 כף חמאה מלוחה תנובה
- 1 כף שמן לבישול
- 1 בצל פרוס לפרוסות דקות
- 8 ביצים תנובה
- 1/3 כוס שמיר קצוץ
- 1/3 כוס עירית קצוצה
- מלח
- 8 פרוסות דקות של סלמון מעושן
- מכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
- 1 גביע שמנת חמוצה "בטעם של פעם"
- 20 גרם פתיתי עמק למאפים מסדרת השף הלבן
- 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 1 כף חמאה מלוחה תנובה
- 1 כף שמן לבישול
- 1 בצל פרוס לפרוסות דקות
- 8 ביצים תנובה
- פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים במחבת בקוטר 22 ס"מ (שאפשר גם להכניס לתנור) חמאה ושמן ומטגנים את הבצל על אש קטנה עד שהופך לשקוף.
-
02.
בקערה טורפים את הביצים עם השמנת לבישול. מוסיפים את עשבי התבלין ומטבלים במלח ופלפל.
-
03.
יוצקים את תערובת הביצים מעל הבצל המטוגן. מבשלים על אש בינונית במשך 6-5 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מחממים את התנור למצב גריל ומעבירים את המחבת לתנור למשך 2 דקות עד שהחלק העליון ומבעבע. מוציאים מהתנור ומצננים.
טיימר מופעל
-
05.
פורסים למשלושים ומעבירים לצלחות. כל משולש מורחים בכפית שמנת חמוצה ומניחים מעל פרוסות סלמון מעושן. מעטרים בשמנת חמוצה וגבעול שמיר טרי.
הכנת? כאן מדרגים