סמוסה בוכרי במילוי גבינות
כיסוי בצק בוכריים במילוי מפנק של גבינות ופטריות של רון יוחננוב. רוצים ליצור רושם בשבועות הקרוב עם מאפים מיוחדים שגונבים את ההצגה? זה בדיוק המתכון עבורכם

המרכיבים ל 20=25:
- 50 גרם שומשום או קצח
- ½3 כוסות בתוספת 1 כף (500 גרם) קמח
- ביצה
- 2 כפות חומץ
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
- כוס (240 מ"ל) מים חמימים
- כפית מלח
- כפית זרעי כמון טחונים (לא הכרחי)
- 25 גרם חמאה
- 2 בצלים קלופים וחתוכים לרצועות
- 2 סלסילות (500 גרם) פטריות פרוסות
- 1 גליל (200 גרם) גבינת פרומעז "COLLECTION"
- 1/2 שקית (250 גרם) פתיתי עמק 28%
- ביצה
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- מלח, פלפל שחור
- ביצה טרופה
הוראות הכנה:
-
01.
הבצק: שמים את מרכיבי הבצק בקערת מערבל עם וו לישה ומערבלים כ-8 דקות עד קבלת בצק אחיד ומבריק.
טיימר מופעל
-
02.
המלית: ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים 5-4 דקות עד להזהבה. מוסיפים פטריות, מטגנים כ-10 דקות עד לאידוי כל הנוזלים, מעבירים לקערה ומצננים. מוסיפים גבינות, ביצה ותבלינים ומערבבים לעיסה אחידה.
טיימר מופעל
-
03.
ההרכבה והאפייה: מחממים תנור ל-180 מעלית ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מרדדים לעלה דק בעובי 3 מ"מ וחותכים לריבועים בגודל 6 סמ"ר. מניחים כף מילוי במרכז כל ריבוע, אוספים את הקודקודים למרכז ומהדקים כל 2 צלעות שנפגשות יחד. מעבירים לתבנית, מברישים בביצה, בוזקים שומשום או קצח ואופים כ-30 דקות עד הזהבה.
טיימר מופעל