"סוכריות" מלווח ממולאות גבינה
מאפים פריכים וטעימים שנראים נפלא עשויים מבצק עלים מופחת שומן.
המרכיבים ל10-12:
- 2 בצלים ספרדיים (סוג של בצל ירוק גדול - אפשר להחליף ב־3 כוסות בצל ירוק רגיל קצוץ דק)
- 10 גרם חמאה "תנובה"
- 250 גרם גבינת פטה 20% "פיראוס" מפוררת
- ¼ כוס צימוקים בהירים קצוצים
- ½ כפית קורנית (טימין) מיובשת
- ½ כפית פלפל שחור
- קורט מלח
- 1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים מרודד מופחת שומן "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
- ביצה בינונית טרופה עם כף מים וקורט מלח
- לעיטור: מעט קורנית מיובשת ופלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
קוצצים דק את הבצלים (בצל וגבעולים). מחממים את החמאה במחבת, ומטגנים את הבצלים תוך ערבוב במשך 4-3 דקות, עד שהם מתרככים מעט. מעבירים לקערה ומצננים. מוסיפים לבצלים פטה מפוררת וצימוקים, ומתבלים בקורנית, בפלפל ובטיפונת מלח. מערבבים במזלג.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו).
-
03.
קורצים מהבצק כ-10 עגולים בקוטר 8 ס"מ מרדדים כל עיגול בצק לאליפסה שאורכה 20 ס"מ ורוחבה 15 ס"מ. מברישים את עלה הבצק בביצה טרופה, ומפזרים עליו מהמלית - משאירים פס נקי ממלית לאורך אחד השוליים הארוכים. מגלגלים את עלה בצק העלים מופחת השומן לגלילה הדוקה מכיוון הצד עם המלית לעבר הצד הנקי ממלית, ומפתלים את קצות הגלילה סביב עצמם (כמו נייר של סוכרייה) כדי לסגור אותם. מסדרים את גלילות הבצק בתבניות שטוחות, כשה"תפר" כלפי מטה.
-
04.
מברישים את גלילות הבצק בביצה טרופה, וזורים עליהן מעט קורנית ופלפל גרוס. אופים במשך 30 דקות, עד שהגלילות מקבלות גוון זהוב עמוק. (אם אופים בשתי תבניות בתוכנית טורבו, מחליפים מקומות ומסובבים את התבניות במחצית זמן האפייה.
טיימר מופעל