מתכון מקלוני מוצרלה מטוגנים ברוטב עגבניות חם | השף הלבן

מקלוני מוצרלה מטוגנים ברוטב עגבניות חם

מעדן שאי אפשר להפסיק לאכול, כדאי להכין מראש כמות גדולה

מאת: גיורא לאון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מקלוני מוצרלה מטוגנים ברוטב עגבניות חם

המרכיבים ל מנה אחת:

  • 2 פרוסות של גבינת מוצרלה ( קולקשן ) בעובי של אצבע חתוכה למקלונים של 8 ס'מ .
  • מעט קמח לקימוח הגבינה
  • 2 ביצים
  • 200 גרם פירורי לחם/פירורי פנקו
  • שמן סויה לטיגון
לרוטב העגבניות:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל מקולף וחתוך לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 2-3 עגבניות חלוטות וחתוכות גס (ללא הגרעינים) מעט סוכר
  • מלח, פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
  • כמה עלי בזיליקום טריים
  • כמה עלי אורגנו טריים

הוראות הכנה:

  • 01.

     הכנת מקלוני הגבינה: חותכים את הגבינה למקלונים, לבינתיים טורפים את הביצים, מטבלים במעט מלח את פירורי הלחם. מניחים ב-3 תבניות את הקמח, הביצים ופירורי הלחם.

  • 02.

    מקמחים את המקלונים בקמח (מנערים את הקמח), מעבירים לביצה ולאחר מכן לפירורי הלחם ( כך גם את שאר המקלונים).

  • 03.

    מניחים את המקלונים, למס' שעות במקרר.

  • 04.

    מחממים את שמן הסויה בסיר טיגון או בצ'יפסר, מטגנים את המקלות עד לגוון זהוב , מוצאים ומניחים על נייר לספיגה .

  • 05.

     הכנת הרוטב: מחממים בסיר בינוני את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום לעוד מס' דקות. לאחר מכן מוסיפים את העגבניות, מטבלים במלח, פלפל והסוכר.

  • 06.

    מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ- 20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

    מוסיפים את הבזיליקום והאורגנו, מערבבים וסוגרים את האש.

  • 08.

    מעבירים את כל הרוטב למעבד מזון וטוחנים למרקם חלק.

  • 09.

     ההגשה: לוקחים את מקלוני המוצרלה ומניחים במרכז הצלחת , מסביב המנה יוצקים את הרוטב/בנפרד בצד.

הכנת? כאן מדרגים
(112)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.