מקלוני מוצרלה מטוגנים ברוטב עגבניות חם
מעדן שאי אפשר להפסיק לאכול, כדאי להכין מראש כמות גדולה

המרכיבים ל מנה אחת:
- 2 פרוסות של גבינת מוצרלה ( קולקשן ) בעובי של אצבע חתוכה למקלונים של 8 ס'מ .
- מעט קמח לקימוח הגבינה
- 2 ביצים
- 200 גרם פירורי לחם/פירורי פנקו
- שמן סויה לטיגון
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל מקולף וחתוך לקוביות קטנות
- 2 שיני שום פרוסות דק
- 2-3 עגבניות חלוטות וחתוכות גס (ללא הגרעינים) מעט סוכר
- מלח, פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
- כמה עלי בזיליקום טריים
- כמה עלי אורגנו טריים
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת מקלוני הגבינה: חותכים את הגבינה למקלונים, לבינתיים טורפים את הביצים, מטבלים במעט מלח את פירורי הלחם. מניחים ב-3 תבניות את הקמח, הביצים ופירורי הלחם.
-
02.
מקמחים את המקלונים בקמח (מנערים את הקמח), מעבירים לביצה ולאחר מכן לפירורי הלחם ( כך גם את שאר המקלונים).
-
03.
מניחים את המקלונים, למס' שעות במקרר.
-
04.
מחממים את שמן הסויה בסיר טיגון או בצ'יפסר, מטגנים את המקלות עד לגוון זהוב , מוצאים ומניחים על נייר לספיגה .
-
05.
הכנת הרוטב: מחממים בסיר בינוני את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום לעוד מס' דקות. לאחר מכן מוסיפים את העגבניות, מטבלים במלח, פלפל והסוכר.
-
06.
מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ- 20 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מוסיפים את הבזיליקום והאורגנו, מערבבים וסוגרים את האש.
-
08.
מעבירים את כל הרוטב למעבד מזון וטוחנים למרקם חלק.
-
09.
ההגשה: לוקחים את מקלוני המוצרלה ומניחים במרכז הצלחת , מסביב המנה יוצקים את הרוטב/בנפרד בצד.