לביבות תפוחי אדמה עם שמנת חמוצה
לביבות פריכות מתפוחי אדמה בתוספת גבינת שמנת, מעדן לא רק לחנוכה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 10 מנות:
ללביבות תפוחי אדמה:
- 6 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים בקליפתם
- 4 כפות עירית קצוצה דק מאוד
- 150 גרם גבינת קצ’קבל מגוררת דק
- 3 כפות פירורי לחם
- 2 ביצים
- 1/2 גביע שמנת חמוצה בטעם של פעם
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 80 גרם חמאת תנובה
- 1/4 כוס שמן זית
להגשה:
- 2 גביעי שמנת אורגינל 15%
- 4 כפות עירית
הוראות הכנה:
-
01.
קולפים את תפוחי האדמה ומגררים על מגררת דקה.
-
02.
מעבירים לקערה, מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים פרט לחמאה ולשמן ומערבבים לתערובת אחידה.
-
03.
ממיסים במחבת חמאה ושמן זית, מעבירים למחבת כף גדושה מהתערובת ומעצבים לצורת לביבה עגולה.
-
04.
מטגנים עד להזהבה משני הצדדים.
-
05.
מניחים בצלחת אישית 3 לביבות, מניחים ליד מעט מהשמנת, מעטרים בעירית ומגישים עם לחם טרי.
הכנת? כאן מדרגים