מתכון לביבות תפוחי אדמה ברוטב שמנת ושום | השף הלבן

לביבות תפוחי אדמה ברוטב שמנת ושום

מנת חג קלאסית משודרגת לצד רוטב עשיר

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות תפוחי אדמה ברוטב שמנת ושום

המרכיבים ל 25 לביבות:

  • 2 כפות קמח
  • 2 ביצים בינוניות
  • 4 תפוחי אדמה
  • 1 בצל בינוני
  • 100 גרם פתיתי פרמז’ן מסדרת השף הלבן
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • קורט מלח
לרוטב:
  • ½ גביע יוגורט מסדרת שלי
  • 1 מיכל שמנת חמוצה בטעם של פעם
  • 2 כפות בצל עירית קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף שמן זית
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מגרדים במגרדת את תפוחי האדמה ומניחים בקערה. מגרדים את הבצל, סוחטים היטב מהנוזלים ומוסיפים לתפו"א. מתבלים, מוסיפים את הביצים, פתיתי הפרמז’ן והקמח ומערבבים היטב.

  • 02.

    מחממים מעט שמן במחבת טפלון. בעזרת 2 כפות יוצרים מעין קציצות שטוחות ומטגנים מ – 2 הצדדים בשמן עד שהן מזהיבות. מוציאים ומניחים על נייר סופג. (ניתן לטגן מעט את הלביבות ולסיים את ההזהבה שלהם באמצעות אפייה בתנור).

  • 03.

    מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד. מניחים את הרוטב בקערית במרכז צלחת הגשה גדולה ומסדרים מסביב את הלביבות.

הכנת? כאן מדרגים
(157)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.