לביבות גבינה ואשל
לביבות מלוחות במרקם אוורירי מעודן. כל־כך טעימות, שאי־אפשר שלא לחטוף עוד אחת ועוד אחת ועוד אחת.

המרכיבים ל 24 לביבות:
- 1 גביע (200 מ"ל) אשל תנובה
- 125 גרם גבינת חמד פיראוס 16%
- 3 ביצים גדולות
- ⅔ כוס (80 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- ¼ כפית פלפל לבן
- ¼-½ כפית מלח
- 2 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן" / פתיתי עמק + פתיתים נוספים לזרייה
- שמן לטיגון
הוראות הכנה:
-
01.
מערבלים יחד אשל וגבינת חמד לתערובת כמעט חלקה. מוסיפים ביצים, קמח, אבקת אפייה, תבלינים ו־2 כפות פתיתי פרמזן, ומערבלים לתערובת אחידה.
-
02.
מחממים שמן בעומק
-
03.
5 ס"מ במחבת גדולה. מנטפים כמה כפות גדושות של בלילת האשל לשמן החם, משטחים מעט בגב כף, ומטגנים מעל להבה בינונית־נמוכה במשך 2 דקות מכל צד (הלביבות תופחות ומתפשטות), עד שהלביבות מזהיבות. מוציאים מהשמן בכף מחוררת, ומספיגים על מגבות נייר.
טיימר מופעל
-
04.
זורים על הלביבות החמות פתיתי פרמזן ומגישים. אני אוהבת ללוות אותן בקערית של סלסה מעגבניות טריות (עגבניות קצוצות דק, ריחן קצוץ, מעט חומץ בלסמי, מלח, פלפל וקורט סוכר, שמן זית).